Vintage fishing

12. syys, 2021

Jälleen yksi tunnettu uistimen-tekijä on poissa. Markku Kemppaisen poismenosta kertoi hänen vaimonsa Markun Facebook seinällä. Kevyet mullat Markulle.

Markku Kemppainen tuli tunnetuksi sulka ja kalan-nahka vaapuistaan. Hän voitti Wuoden Wiehekisan kaksi kertaa.

Kuvassa Markun tekemiä vaappuja Tenon-hiekalla.

9. syys, 2021

Aamulla siivoilin sängyn alustaa. Sieltä löytyi Nyt Nappaan kansikuvan offsetpainotyö vuodelta 1972. Muutamia muitakin kansia siellä oli. Työ on Gunnar Brusewitsin (1924-2004) tekemä. Mielestäni se on todella hyvä 70-luvun kansi lohenkalastajasta ja kuningaskalastajasta. Olisi mukava saada joku Brusewitsin tekemä haahkatyö. Hänellä on monta hyvää maalausta linnuista.

#nytnappaa #nappochnytt #kansikuva #1972 #lohenkalastaja #gunnarbrusewits #kuningaskalastaja #haahka #haahkatyö #offsetpainotyö #sportfiske #vintagefiske #lustfiske #urheilukalastus #vapakalastus 

3. syys, 2021

Nils Master Spearhead on yksi Suomen parhaista yleisvaapuista. Parhaiten se on tunnettu Tenon lohivieheenä. Hyvin sitä puree myös ahven, kuha ja hauki. Australiassa vaappu tunnetaan barramundi-vaappuna. Vaapussa on myös todella hyvä värikartta ja lukematon joukko erikoisvärejä.

Kuvassa olevan vaapun tehoista en tiedä. Ostin sen yhdestä huutokaupasta. Mielelläni uittaisin sitä atlanninlohelle. Ehkäpä vielä joku päivä.

#nilsmaster #spearhead #vaappu #yleisvaappu #kuha #hauki #ahven #lohi #barramundi #teno #hyvävärikartta #erikoisväri #huutokauppa #atlanninlohi #australia #vintagefhing #sportfishing #lustfiske #urheilukalastus

2. syys, 2021

Kun me vanhat parrat olimme nuoria, niin koppakelat olivat varmatoimisia. Ne toimivat vuodesta toiseen, kun junan vessa. Vapoina oli lasikuituvavat. Itselläni oli ensimmäisenä kelana vihreä Abu Matic 30 kela, jossa oli erikoinen valkoinen tähtipyörä. Tai ei se minun oma kela ollut, vaan kaikkien yhteinen. Sitten tuli punainen Abu Matic 170, joka sekin taisi tulla vanhana käytettynä. Ne olivat varmatoimisia keloja, mitkä eivät jättäneet koskaan pulaan. Ne olivat myös pitkäheittoisia.

Nykyisin kaupoissa myytävät umpikelat ovat suurin osa ihan roskaa. Itse en kyllä ostaisi niitä, ainakaan nuorille. Hyvä esimerkki siitä, kun hinta määrittelee laadun. Ruotsista tuotanto on siirretty Kiinaan ja laatu on totaalisesti kärsinyt. Osasyynä on lisäksi markettien hintapaineet tuotteille. Kunnon tuotteita ei uskalleta myydä.

#abusweden #abumatic #vintagefiske #sportfiske #abuurfabriken #umpikela #lustfiske #sportfishing #vintagefishing #vintagefishingreel #lasikuituvapa #pitkäheittoinen #toimikuinjunanvessa #varmatoiminen #kiina #urheilukalastus #vanhatkalastusvälineet #markettienhintapaineet #abumatic170 #abumatic30 #kiina #ruotsi #kiinantuotanto

31. elo, 2021

Kuva on huono, mutta keskimmäisestä punaharmaasta Nils Master Invincible-väristä muistuu mieleen eräs Ahvenanmaan Bastön reissu 90-luvulta. Kala otti tuohon väriiin ihan hulluna. Väri on of ja on ja välillä siihen ei saa yhtään tärppiä. Tuolla reissulla väri oli ihan kuuma. Hauet olivat siihen ihan hiilenä. Isoa haukea tuli niin paljon, että vaappu hajosi totaalisesti päreiksi. Sitten lähdettiin etsimään samaa väriä Ahvenanmaan kalastusliikkeistä ja marketeista. Eihän sitten samaa väriä tietysti löytänyt. Sitten vaan maalikauppaan ostamaan punaista väriä. Itse maalattuun kapulaan ei sitten tullut enää yhtään tärppiä. Kyllä silloin harmitti aika paljon. Silloin haukien keskikoko oli ihan mahtavaa ja niitä oli paljon. Koko kalastus piti silloin lopettaa kesken, koska kalaa tuli aivan liikaa. Edes joskus niinkin päin.

#valokuva #punaharmaa #nilsmaster #invincible #bastö #ahvenanmaa #kalastusliikkeet #marketit #vaappu #maalikauppa #tärppi #silloinharmitti #maalaamaan #bastö #bastönkalareissu #hauki #päreiksi #kalastusliike