Vintage fishing

22. marras, 2021

Suurin osa mainosuistimista on aika edullisia. Monia mainosuistimia on valmistettu todella suuria määriä, joten ne pysyvät pitkään edullisina. Tietysti jokin yksittäinen uistin voi nousta korkeaankin hintaan. Mainosuistimet on mielenkiintoinen ryhmä, mitä voi helposti alkaa keräillä. Niitä on valmistettu ja valmistetaan koko ajan ainakin Suomessa, Ruotsissa, Japanissa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa mainosuistimilla on pitkät perinteet. Ruotsissa joka jääpalloseurallakin mestaruustasolla on omat mainosuistimet.

#moinosuistin #uistin #jääpalloseura #vintagelures #vintagefishing #fishinglures #vintagefishinglures #vikingline #keräily #kalastusvälinekeräily #hook

18. marras, 2021

Jälleen kovia houkutuskala noteerauksia on tehty Guyette & Deeterin huutokaupassa Marylandissa Eastonissa. Huutokaupan kokonaismyynti oli huikeat 4.6 miljoonaa dollaria. Haamurajan 100000 dollaria yli 3 kaavetta ja 82 tuotetta ylitti 10000 dollarin hintarajan. Huutokauppa oli ensimmäinen koronasulun jälkeen.

Uutta maailmanennätystä ei syntynyt houkutuskaloissa, mutta kärki oli tavallista laajempi. Kallein kuvassa oleva Oscar Petersonin huokutuskala myytiin 84.000 dollarin hinnalla. Toiseksi kovin hintanoteeraus oli saman tekijän 66.000,- Eli kansantaiteella on Jenkeissä kova arvostus.

Kuva:Guyette & Deeter

#gyette&deeter #houkutuskala #kaave #oscarpeterson #maryland #easton #hintanoteraus #kokonaismyynti #haamuraja #huutokauppa #kansantaide #folkart 

13. marras, 2021

Kohta alkaa taas pilkkikelit ainakin jossain päin Suomea. Tasarit on suomalaista käsityöperinnettä parhaimmillaan. Aikamoni pientekijä valmistaa hienoja tasapainopikkejä ympäri Suomea. Nykyään moni valmistaa kevennettyjä tasapainopilkkejä. Tasareiden historia Suomessa linkittyy vahvasti Hämeeseen. Kuvassa tamperelaisia Aaro Sillanpään tasapainopilkkejä jostain 60-70 luvuilta.

#tasapainopilkki #tasari #pilkkikelit #pilkkiminen #tamperelainen #tasapainopilkkienhistoria #häme #talvikalastus #aarosillanpää #tampere #pilkkikalastus #käsityö #kansantaide #folkart 

12. marras, 2021

Minä diggaan vanhoja kalastuskuvia, harvoin nykyään otetaan näin hyviä kalakuvia. Kuvassa lohen esittely on huippuluokkaa. Lohi tulee hienolla tavalla esille. Kalastaja ei ole kuvassa tärkein, vaan saalis. Kalaa ei ole myöskään työnnetty kameraan kiinni. Vaatetus on tyylikäs, samoin Abu Ambassadeur-kela ja kahdenkäden vapa. Ei ole nykyisissä kalastusvehkeissä samnlaista hehkua. Taustalla siintää horisontissa kaunis joki. Kyllä tuossa kuvassa esitellään hienolla tavalla urheilukalastuksen kulta-aikaa. Tämä kuva on kestänyt hyvin aikaa.

#kalastuskuva #lohi #vintagefiske #vintagefishing #sportfishing #urheilukalastus #vintagefishingreel #abuambassadeur #abusweden #abusvängstä #ambassadeur #salmon #lohi #lax #mörrum #salmonriver #lax #vintagefishingrod #rod #fishingrod #lohenkalastus #lohijoki #lustfiske #kalastusvehkeet #hehku #fishingfotography #fishingphotography

23. loka, 2021

Kuvassa Harry Vinnin maalaama erikoisvärien Nils Master Spearhead Tenolla kelohongan päällä kuvattuna. Kyseinen väri antoi yhden erittäin kauniin 8-9 kg lohen Lohirannassa. Nyt samaa tunnetilaa saa odottaa monta vuotta. Odottavan aika on turhan pitkä.

#nilsmaster #spearhead #erikoisväri #tenojoki #lohiranta #harryvinni #lohi #kelohonka #lapinkelohonka #odottavanaika