Vintage fishing

21. joulu, 2020

Olen tänään lukenut Carl-Olof Granfelt kirjaa "Castingurheilun käsikirja". Raskasta, mutta mielenkiintoista lukemistahan se on. Pitää jatkaa vielä lukemista joulupyhinä.

Kirjassa on esitelty Suomen mestareita, PM ja MM-mestareita. Muutamat henkilöt ovat hallinneet aika suvereenisesti tiettyjä kilpailuluokkia.

#casting #castingicf #carlolofgranfelt #castingurheilunkäsikirja #pmmestari #mmmestari #suomenmestari #castingurheilu #joulupyhät

17. joulu, 2020

Oscar Petersonin Cadillac houkutuskalasta on maksettu maailmaennätyshinta 42500 dollaria Guyette & Deeterin huutokaupassa Yhdysvalloissa. Houkutuskala oli 15 " tuumaa pitkä.

Maailmanennätyshinta tuli aivan oikealle tekijälle. Jo muutaman vuoden olen odottanut tälle tekijälle uutta maailmanennätystä. Tosin olen sitä mieltä, että työ on hyvä, mutta aiemmin on myyty parempiakin yksilöitä ja edullisemmalla hinnalla. Ne ovat olleet myös selvästi paljon isompia. Kuitenkin hieno tulos ja saattaa aiheuttaa uuden keräilyboomin vanhoihin houkutuskaloihin. Suurin osa on hyvinkin edullisia, mutta nyt parhaat tekijät saavat varmastiansaitsemansa arvonnousun.

Houkutuskalat ovat olleet pitkään kaaveiden varjossa, mutta nyt nämä hienoimmat houlutuskalat alkavat kiriä pitkää etumatkaa kiinni. Erittäin hyviä sijoituskohteita, jos tietää mitä tekee. Tosin meikäläinen joutuu hieromaan vaan tyjällä lomsalla otsaa.

#spearfishing #vintagefishing #vintagefiske #oscarpeterson #decoy #fishdecoy #fishing #fishdecoy #cadillac #cadilalcdecoy #guyettedeeter #kaave #worldrecord #worldrecordfishdecoy #houkutuskala #auction #auctionhouse #kalastuskulttuuri #kalastusantiikki #keräily #antikki #keräilyesine #lustfiske #sportfiske #antiquefishing #hienoimmathoukutuskalat #pimeätmajat #jäämajat #kalastusmajat #maailmanennätyshinta #sijoituskohde #hieroatyhjällälompsallaotsaa #tyhjälomsa #tyhjälompakko

13. joulu, 2020

Eilen oli keräilyseura WWW:n kalastusvälinehuutokaupan purku. Olin hyvin tyytyväinen huutoihini. En saanut kuin 7 kohdetta kotiuduttua. Kuitenkin se oli enenmmän kuin odotin. Sain huudettua edemenneen Reino Ihatsun vanhoja casting-mitaleita. Minulla oli jo aikaisemmin hänen vanhoja mitaleita. mutta nyt niitä tuli lisää huutokauppaan. Ne oli kuitenkin seuran viimeiset mitalit, joten päätin olla tarkkana. Sainkin neljä pussia viidestä, joten tuuria oli matkassa.

Kun aikaa liikenee, niin pitää tehdä joskus lista mitaleista ja saantivuosista. Vanhimmat ovat jostain 60 luvun alusta. Pidän siitä, että noiden mitaleiden takia on jouduttu tekemään töitä ja kohtaamaan runsaasti erilaisia sääolosuhteita. Toivottavsti tämä hieno kokoelma tulee joskus esille johonkin urheilukalastusmuseoon. Minulla on samaan aiheeseen vähän muutakin tavaraa. 

#casting #castingsport #sport #sportfishing #www #keräilyseura #kalastusvälinekeräily #reinoihatsu #urheilukalastusmuseo #huutokauppa #saantivuosi #sääolosuhteet #urheilukalastus #castingicf #icf #kalastusvälinehuutokauppa

 

1. joulu, 2020

Yksi lapsuuteni uistimia oli Karhun Monni. En muista saaneeni niitä koskaan uutena, mutta käytettynä niitä löytyi kaivelemalla verstaan maalipurkista. Monni oli heittouistin, kun taas karhun Stubb oli leveänä mallinasoutuistin. Monnni oli siitä hyvä, että se oli kokoonsa nähden tarpeeksi painava. Kuvan Monnillakin on painoa 14 g, mikä tekee siitä varsin kalastavan. Kesällä pitää taas koittaa kalastaa Monnilla haukea ja ahventa. Monnin tapaista uistinta on valmistanut monta tehdasta aikojen saatossa ja sillä on ollut monta nimeäkin.

#urheilukalastus #vintagefiske #vintagedrag #fiskedrag #karhu #karhumonni #stubb #karhustubb "soutuuistin #heittouistin #uistin #paino #painava #ahven #hauki #kalastava #vintageuistin #vintageviehe 

26. marras, 2020

Kyllä käsinmaalatut vaaput ovat paljon hienompia kuin ruiskulla maalatut. Tässä LGH-uistimen Jan vaappuja. Siinä olisi jo aika monta ottiväriä, vai mitä olette mieltä.

#käsinmaalattu #ruiskumaalattu #janvaappu #ottiväri #vaappu #kalastusvälinekeräily