Vintage fishing

31. heinä, 2019

Vanhoissa kalastusvälineluetteloissa on runsaasti nostalgiaa ja tietoa. Suomessa tärkeimmät luettelot ovat olleet Abu, Arjon, Hardy, Schroder, Stockmann ja Victory. Kaikki kuvalliset kalastusvälineluettelot Tampereelta, Oulusta, Turusta, Viipurista ja Helsingistä ovat suhteellisen harvinaisia ja joukossa on myös todellisia helmiä. Varsinkin kaikki löytämättömät viipurilaiset kalastusvälineluettelot odottavat löytäjäänsä. Karhun luetteloita on Viipurista löytynyt, mutta eipä kuitenkaan paljon muuta.

#kalastusvälineluettelo #karhu #karhuurheilutarpeita #viipuri #tampere #oulu #turku #helsinki #arjon #schröder #stockmann #victory #hardy #fishing #angling #pesca #vintage #sportfishing #urheilukalastus #happylife 

28. kesä, 2019

Kuvassa on rasiallinen lohiperhoja vuodelta 1968. Isän niskakarvat olivat pystyssä ja verenpaine kohosi, kun tenolainen soutaja Jooseppi Pieki käski niitä tuomaan Tenolle mukana. Ilman niitä ei olisi ollut menemistä. Ne olivat nimittäin vähän kalliimpia silloin, kun mitä lohiperhot nykyään. Yksi Hardyn tai Erkki Vaalaman lohiperho maksoi sellaiset 15 euroa Schröderilla, senaikaisia markkoja. Se oli helvetin paljon rahaa se. Tosin perhosulkien tuontiin piti tuolloin anoa Suomen pankin lupa. Ne oli kovia aikoja, mutta kuitenkin rahalla sai kalaa ja perunaa paljon halvemmalla. 

Nykyisin perhon ja uistimen suhde on nurinkurinen. Halvatun hyvän sitojan karvasiipinen lohiperho maksaa 10-15 euroa. Niistäkin porukka kitissee kuin pikkulapset. Kaikki pitäisi olla ilmaista ja tekijälle ei pitäisi jäädä mitään. Se on nykyajan meininkiä. Kuitenkin hyvästä puukalasta eli vaapusta maksetaan helposti 100-300. Suhde on todella pahasti väärä. Kuitenkin perhot herättävät aina nostalgisia muistoja.

"puukala #vaappu #lohiperho #teno #tenojoki #tenonsoutaja #jooseppipieski #suomenpankki 3tuontilupa #perhosulat #shcröder #kalastusliike #erkkivaalama #markka 

27. kesä, 2019

Minulle lempikela lohihommissa on vanha 70-luvun suorapäätyinen Ambassadeur 7000. Se on varmatoiminen ja ne eivät maksa nykyään paljoakaan. Kiinassa tehty uusiomalli maksaa kaupassa enemmän kuin vanha huutokaupoissa, mikä on aika nurinkurista. Kokemusta on nistäkin. Uduet vikisevät jo ensimmäisestä viikosta lähien, kun vanhat eivä vikise laisinkaan. Kyllä työllä ja työllä on vaan eroa.

#vintagefishing #vintage #ambassadeur7000 3uusiomalli #kiinalainen #abusvängsta #abuambassadeur #työ

 

26. kesä, 2019

Tutkin Napp och Nyttista vuoden 1958 uuttuuksia. Kaksi lippauistinta ja yksi kela. Kela oli Abu 999 ja lippauistimet Abu Sonette, sekä Abu Roulette. En tiedä käytinkö lapsuudessa Abu Roulette uistinta, mutta ainakin Abu Sonette oli ihan nuoruuden perusuistimia. Sillä tuli hyvin haukia kaislikon vierestä, mitkä laittoivat löysän lasikuituvavan tiukasti mutkalle. Hyväkuntoisia Abu Sonette lippoja saa halvemalla, kun kaupassa myytävät Kiinassa tehdyt uudet Abun lipat. Eli kumpia kannattaa mielestäsi käyttää ja ostaa?

#abu #abusvängsta #abusonette #aburoulette #abunuistimet #abu999 #vintageuistimet #vintagekela #perusuistin #lippauistin #lasikuituvapa #hauki #haukiakaislikosta #nuoruus #hyväkunoinen 

25. kesä, 2019

Tuossa on vanha valokuva, jossa on hyvää ja huonoa. Huonoa on kalojen määrä. Tuo tyyli on jo vaan niin vanhanaikaista. Huonoa on myös kuvan pieni epätarkkuus. Hyvää on kuitenkin tunnelma. Vapana ruotsalainen Victoryn kauhea lötkö lasikuituvapa ja Abu Matic 180 umpikela. Kela oli kyllä mahtava peli. Olisikohan tullut jostain vanhana, en ainakaan muista sitä uutena saaneeni. Tuo vene oli kyllä aivan mahtava. Hyvät airotkin, joilla oli hyvä ja kevyt soutaa. Nykyiset airot on ihan kauheita, kun niissä ei ole valinnanvaraa. Myös vene oli mahtava. Kunpa saisin tuollaisen puuveneen vielä joskus omaan käyttöön. Oi niitä hienoja aikoja!

#nostalgia #abumatic #victory #ruotsalainen #vapa #lasikuituvapa #kala #puuvene #ruotsalainenvapa #airot #huonotairot #kevyetairot #soutuvene #mustavalkoinen #valokuva #mustavalkoinenvalokuva #oiniitäaikoja #vintagefishing #vanhatkalastusvälineet