Suomalaista kulttuuria

1. joulu, 2021

Kaj Franckin Kremlin kellot on tehnyt kovia noteerauksia huutokaupassa. Esineen muotoilu on omaperäinen ja lienee syntynyt Veväjällä punaisentorin sipulitorneista. Kremlin kellot on näyttävä esine varsinkin silloin, kun sarjassa on useita malleja ja värejä vierekkäin. Välillä pelkästä ehjästä korkista joutuu pulittamaan korkean hinnan. Nykysin Arabiassa on myös Kaj Franckin katu. Kyllä sitä omassakin kodissa tulee käytettyä jotain Franckin esinettä lähes joka päivä. Omia suuria suosikkeja ovat Franckin Nuutajärvelle 70-luvulla suunittelemat vinot filigraanipullot. 

#kremlinkellot #taidelasi #huutokauppa #muotoilu #design #punainentori #sipulitorni #sipulit #kajfranck #muotoilija #arabia #kajfranckinkatu #filigraanipullo #nuutajärvi #filigraanipullot #vinotfiligraanipullot #artclass #modernart #modern #käyttölasi #teema #kukkopullo 

30. marras, 2021

Joulumarkkinat on tärkeä osa jouluperinnettä. Valoja, tuoksuja ja käsitöitä. Kävin tänään Tuomaan markkinoilla Kauppatorilla. Sieltä sai oiken mukavan ja hyvän lähdön jouluun. Paljon kauniita asioita ja kojuja. Ihan näyttävä kokonaisuus. 

Söin Ahvenanmaan pannaria mustaherukkahillolla ja hyvää oli . Koju N:3 Havis Amandan puolella Blinis & Bubbles by Valkoinen sali. Pitää käydä uudestaankin ennen joulua.

#tuomaanmarkkinat #ahvenanmaanpannukakku #pannukakku #pannari #mustaherukahillo #joulutori #jooulumarkkinat #joulu #markkinat #käsityö #tuoksu #jouluvalot #kauppatori #havisamanda

26. marras, 2021

Puusta pitäisi olla enemmän vaihtoehtoja muotoilun saralla. Aikoinaan osattiin Suomessakin tehdä hienoja puuesineitä ja huonekaluja. Nykysisin laadukkaita puuhuonekaluja voisi löytää pienistä puusepänverstaista. Pitäisi olla vaan rohkeutta tutusta näiden pajojen tuotantoon. Suurissa ketjuissa on harvoin tarjolla mitään persoonallista tuotetta Suomesta.

Kuvassa Tapio Wirkkalan vaneripöytä laminoidusta lehtipuusta Askon tekemä. Tuollaisen kun joskus saisi hankittua edullisesti, niin olisi aika tyytyväinen. Pöytä on myös hyvin ajaton ja näyttää ainakin minun simissä todella hyvältä. 

#muotoilu #design #scandinaviandesign #vaneripöytä #asko #tapiowirkkala #laminoituvaneri #lehti #puusepänverstas 

24. marras, 2021

Kyllä suomalainen raha on ollut joskus vaan niin kaunis. Yhteisvaluutta on hyvä asia, mutta muovi on huono. On kyllä ihan eri asia käyttää jotain oikeaa rahaa ostoksiin. Tuolloin 50-luvulla tuo Tapio Wirkkalan suuunittelema kaunis ja hieno raha oli kovaa kamaa. Sillä oli todellakin ostovoimaa. Kyllä muovirahalle tulee vielä joskus joku iso kriisi ja sitten onkin kaikki asiat sekaisin. Kyllähän muovirahassakin on hyviä puolia, ainakin pieniä ostoksia ostettaessa.

Kuva on kuvattu Espoon Emmassa Bryk & Wirkkala katseluvarastossa.

#raha #paperiraha #suomenmarkka #brykwirkkala #ostos #muoviraha #pankkikortti #ostovoima #tapiowirkkala #viljatähkä #vilja #yhteisvaluutta #suomalainenraha

23. marras, 2021

Oma valokuvanäyttely lähestyy kovaa vauhtia. Tuntuu ainakin siltä, että se on ihan hyvällä mallilla, vaikka paljon onkin vielä tekemistä. Onneksi välissä on vielä joulun pyhätkin, jolloin ehtii tehdä aika paljon asioita. Kuvista suurin osa on jo tulostettavana.

Tilasta pidän todella paljon. Talon edusta onkin hyvin karua urbaania ympäristöä, joten sopii hyvin tähän näyttelyyn. Sisällä on kuitenkin hieno tunne. Tilassa on ilmavuutta ja korkeutta, joten tilaan olen todella tyytyväinen. Katsotaan mitä tuleman pitää.

#urbaaniaelämää #urbanlife #valokuva #valokuvanäyttely #photoexhibition #photoart #kanneltalongalleria #urbaaniympäristö