27. touko, 2013

Koululaiset aloittavat kesäkalastuksen maailmanennätyksellä

22.5.2013

Koululaiset aloittavat kesän kalastuskauden maailmanennätyksellä. Valtakunnallisessa kalastuspäivässä ensi keskiviikkona 29.5. on tavoitteena tehdä Guinnessin ennätysluetteloon uusi maailmanennätys mitattuna kalastustapahtumaan osallistuvien koululaisten lukumäärällä. Ennakkoilmoitusten perusteella 56 kalastustapahtumaan osallistuu samanaikaisesti yli 12 000 koululaista. Kalastustapahtuman järjestäjät haluavat vauhdittaa ennätysyrityksellä lasten ja nuorten kalastusharrastusta.

Kalastuspäivän tavoitteena on tehdä tunnetuksi kalastusta luontoharrastuksena, joka kehittää lasten ja nuorten suhdetta luontoon ja antaa iloisia onnistumisen kokemuksia. Tapahtumat järjestetään kaupunkien ja kuntien keskuksissa, joiden lähikalastuspaikat ovat helposti saavutettavissa ja joilla kalastus on turvallista. Tilaisuuksien järjestämiseen ja kalastuksen ohjaukseen osallistuu satoja kalastusseurojen kalastuksen taitajia.

Kahdeksannen valtakunnallisen kalastuspäivän teemana on Aapiskukon kanssa kalaan ja kaikki kalastukseen osallistuvat palkitaan Kalastavan aapiskukon pinssillä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö kerää tiedot kaikista kalastustapahtumista ja uusi maailmanennätystulos julkistetaan kalastuspäivän päätapahtumassa Helsingin Vanhankaupunginkoskella klo 18. Maailmanennätyksen hyväksymisestä päättää aikanaan Guinness World Records Limited.

Kalastuspäivän järjestävät yhteistyössä eduskunnan kalakerho, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ja Kalatalouden Keskusliitto. Yhteistyökumppaneina ovat kalastusalan lehdistö ja kalastusvälineyritykset sekä maahantuojat.  Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastuksenhoitomaksuvaroista.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumia paikan päälle.

Tapahtumapaikat ja yhteyshenkilöt

Lisätietoja tapahtumista:
Suomen vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö,
Janne Tarkiainen p. 044 547 9116, janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi
Ilkka Mäkelä p. 050 309 7204, ilkka.makela(at)vapaa-ajankalastaja.fi
Helsingin päätapahtuma, Marcus Wikström p. 045 110 2126, s-posti: marcus.wikstrom(at)vapaa-ajankalastaja.fi