10. helmi, 2012

Presidentit kalassa

Sauli Niinistön rullaluistimet pyörivät toisellakin kierroksella vinhasti ja kulkivat selvään voittoon. Hänestä tuleekin Suomen 12. presidentti. Samalla hänestä tulee tietojeni mukaan jälleen maahamme presidentti, joka harrastaa myös kalastusta. Ainakin jossain kuvassa hän on umpikela kädessä. Myös hänen puolisonsa Jenni Haukio harrastaa mukaan kalastusta. Myös nykyinen tasavallan presidentti Tarja Halonen on harrastanut kalastusta. Hän on käynyt kalastamassa Tenolla lohta kesäisin perinteisessä kapeassa jokiveneessä.

 

Kalastavien presidenttiemme sarjan aloitti  Lauri Relander, joka kävi usein Vuoksella kalastamassa keväisin. Kateellisena katsomme tunnelmallisia mustavalkokuvia hänen mahtavista saalistaan. Tuohon aikaan 3-5 kg taimen oli tavallinen saaliskala.

 

Tamminiemi on varmasti myös kalastuksellisesti  hyvä  paikka. Pitkä rantaviiva ja maamme parhaimmat kuhavedet aivan vieressä. Jos haluaa harrastaa vapakalastusta, on saalis varma. Varmasti myös madetta tulee talvisin. Iso haukikin voi iskeä vieheeseen.

 

Onnea tulevalle presidentille. Jään mielenkiinnolla odottamaan nuorten syrjäytymistä pohtivan työryhmän perustamista ja sen tuloksia.