3. kesä, 2013

Kirja keräilystä

 

Viime viikolla tapahtui aika paljon mukavia asioita. Monista minulla ei ollut muutamaa päivää aikaisemmin minkäänlaista savumerkkiä. Lauantaina käytiin onnittelemassa uusia ylioppilaita, josta heille paljon onnea ja menestystä myös tulevaisuudessa

 

Sunnuntaina aloittelin uutta tietokirjaa keräilystä. Ensimmäiset sivut tuntuvat aina juhlavilta, mutta kyllä se realiteetti tulee aika nopeasti vastaan. Onneksi aihe on todella mielenkiintoinen ja mieluisa, joten projektista tulee varmasti itseäkin haastava ja kasvattava projekti.

 

Tarkoitus on etsiä seuraavan puolen vuoden aikana täydellistä esinettä, keräilijää, keräilyfilosofiaa, museota, keräilykokoelmaa, huutokauppaa, dokumentointi tapaa, keräilymessua, meklaria, museoamanuenssia, kokoelmasta luopumista, antiikkiliikettä, huutokauppa myyjää, kirpputoria, huutokauppameklaria, kirpputorimyyjää ja muuten vain keräilyyn intohimoisesti suhtautuvaa.

 

Aihe on varmasti sellainen, joka ei tule koskaan täysin valmiiksi. Pystyy oppimaan aina lisää. Jotkut asiat unohtuvat, mutta uusia tulle jatkuvasti tilalle. Aikamatka kulttuureihin ja esineisiin. Ali-Baban taikamatto on saanut matkustajan, vain Tutankhamonin satumainen aarre odottaa tutkijaansa. Tieto on keräilyn tärkein osaalue.

 

Joten haastetta on myös minulle yllin kyllin. Tulevina kuukausina yö ja päivä sekoittuu vain tunneiksi. Tulen kulkemaan ympäri Suomenmaata ja Eurooppaa. Jossain välissä pitäisi lepuuttaa hermojakin ja käydä muutaman kerran kalassa. Kuitenkin päämääränä mielenkiintoinen ja taitollisesti näyttävä kirja. Varmasti kipukynnyskin taas ylitetään, mutta siihen jo lienee tottunut, joten se ei tule ainakaan minulle yllätyksenä.