28. kesä, 2013

Tarvitaanko erikoisliikkeitä?

Joidenkin mielestä erikoisliikkeitä ei tarvita enää kalastusvälinepuolella. Suuret marketit ja erikoistavaratalot ajavat saman asian paremmin, nopeammin ja siellä on edullisempaa. Onko näin? Jokainen voi itse miettiä asiaa ja tehdä omat johtopäätöksensä.

 

Olen sitä mieltä, että erikoisliikkeitä aina tarvitaan. Monet uudet merkit tulevat erikoisliikkeiden kautta markkinoilla. Ethän halua, että liikkeissä on vain muutamaa merkkiä kutakin tuotetta. Pahinta olisi vielä se, että näissä liikkeissä olisi samat tuotteet. Eikö valikoimien monipuolisuus olisi kaikkien etu.

 

Yritin ostaa vapaa eräästä marketissa. Lapussa käskettiin kysyä myyjää, koska muut olivat esittelyvapoja. Kysyin myyjältä voisiko hän antaa yhden vavan minulle. Hän sanoi "kohta". Odottelin 10 minuuttia ja sitten jatkoin matkaani. Ehkä kohta olisi tarkoittanut tuntia.

 

Saatko marketeissa keskustella asiakkaiden kanssa kalastuksesta? Aistitko siellä paremmin, mitkä trendit ovat lyömässä kalastuksessa läpi? Näetkö siellä ensimmäisenä uutuudet? Ei uutuudet lyövät vasta läpi vuosien kuluttua.

 

Miten huolto asiat? Pelaavatko huoltoasiat marketeissa hyvin? Vai ostatko tavarat marketeista ja palautat ne erikoisliikkeisiin. Onko tässä sitten järkeä?

 

Marketeissa voi säästää ehkä muutaman euron, mutta onko tämä sen arvoista?

 

Jos erikoisliikkeet häviävät, niin se merkitsee kohoavia hintoja, suppeampia valikoimia, uusien maahantuojien vaikeutta päästä markkinoille, vähemmän merkkejä, uudet trendit tulevat hitaammin markkinoille, vähemmän kotimaisia pienvalmistajien tuotteita, vähemmän työpaikkoja Suomessa. Tätähän me emme varmasti halua. Haluamme persoonallisia tuotteita, eikä pelkästään valmiiksi pureskeltuja testivoittajia. Käykäämme siis enemmän erikoisliikkeissä.

 

Kuvassa Wobblerista ostettu ahvensetti. Kela Daiwa Alphas 103 kela, jossa Daivan 8 Braid Tournament Frog colour siima, vapa 2-osainen Berkley Pulse EVX.