17. heinä, 2013

Lintuja

Eilen illalla tuli nettiin Guyette, Schmidt & Deeter North American decoys huutokauppaluettelo. Olinkin odottanut tuota luetteloa muutaman päivän ajan ja käynyt kuikuilemassa luetteloa jo muutamia kertoja.

 

Heidän luettelonsa ei nytkään tuottanut pettymystä, vaan tarjosi toistaan hienompia töitä.

Tässä elokuun huutokaupan luettelossa oli tavallista enemmän Elmer Crowellin töitä. Myyntiin on tullut hienoja miniatyyritöitä Rowland-kokoelmasta. Perheellä oli kesämökki Cape Codin kaupungissa, missä karpalonviljelijä Crowell valmisti decoyta vanhassa kanalassa. Heidän perhe hankki töitä suoraan tekijältä.

 

Luettelossa on varmasti jokaiselle ornitologiasta kiinnostuneelle paljon katsottavaa. Ei ole ihme, että Crowellin töitä on käytetty paljon aikoinaan opetuskäytössä.

 

Tällä kertaa meinaan tehdä muutaman tarjouksen Crowellin töistä, hintaryhmän alimmasta tasosta. Tulee ainakin yritettyä saada hankittua yksi tai kaski hänen työtänsä. Ilman tarjousta ei voi

voittaa. Aina kannattaa yrittää, vaikkei kohdalle osuisikaan. Yleensä kun se tahtoo olla suomalaisten keräilijöiden perisynti. Suu käy, mutta mitään muuta ei tapahdukaan.

 

Samassa huutokaupassa on myös muutama hyvä Oscar Petersonin houkutuskala myynnissä.

 

Käykää sivuilla ihastelemassa loistavia töitä. Kuka suomalainen tekijä ottaa haasteen vastaan ja alkaa valmistamaan hienoja lintutöitä? Ainakin lahjakkaita esikuvia löytyy....

http://www.guyetteandschmidt.com/july_preview.html