27. elo, 2013

Kalaa ja sieniä

 

Viikonloppu vierähti nopeasti kalareseptien  kanssa touhutessa. Kokeiltiin Jaanan kanssa uusia reseptejä ja myös tuttuja turvallisia. Pitkästä aikaa tuli syötyä myös muikkuja. Maistuivat todella hyviltä savustettuna. Olipa tuoretta muikkua, kun ostin Auvisen kalakaupasta Hakaniemen hallista. Jaana naureskeli minulle, kun ostin niitä kilon. Kummasti ne ovat vaan huvenneet ja kohta loppuvat. Samoin siikaa tuli savustettua. Ainakin yksi uusi resepti onnistui hyvin. En tiedä onko joku kehittänyt samanlaista aiemmin. Se tulee ensi vuonna ilmestyvään kirjaani.

 

Tehtiin myös lihamyllyn avulla pihvejä ja kalapullia. Kummasti molemmat tuotteet loppuivat nopeasti kulhoista. Vanhan ajan lihamylly on loistava keksintö, vaikkei olekaan varmaankaan nykyisin hyper seksikäs. Kuitenkin tuttu, turvallinen ja todellinen klassikko. Vähän niin kuin suomalainen mies. Rumat kuoret, mutta varma suorittaja.

 

Viikonloppuna ja parhaillaankin on upea syksyinen valo. Kiire viikko edessä, mutta mielenkiintoinen. Loppuviikosta neljäksi päiväksi kalaan Lappiin. Lentäen on paljon halvempaa, kuin autolla. Kaukaisena haaveena suuret ahvenet ja hauet. Mahdollisesti myös taimenta.  Syksystä voi nauttia täysin rinnoin kalassa ja sienimetsällä.