26. loka, 2013

Kaaveita

Guyette, Schmidt & Deeter syksyn huutokauppaluettelo ilmestyi. Luettelo on tuttuun tapaan täynnä toistaan hienompia kaaveita. Edellisessä huutokapassa Elmer Crowellin työt olivat pääosassa. Nyt tuntuu silta, että Ward Brothers kaaveet on mukavasti edustettuna huutokaupassa. Suurin osa on pareja, joissa on uros ja naaras  samalla huutonumerolla mukana.

 

Huutokaupassa on myös myynnissä upea Oscar Petersonin taimen plague numerolla 58. Työ noussee aika korkealle, kun muistamme kyyhkys- plaguen hinnan muutama huutokauppa sitten. Huutokaupan kalleimmaksi työksi on arvioitu sikarikaupan edessä 1800-luvulla ollut intiaanipatsas. Folk Art työ näyttää olevan hyvässä kunnossa, vaikka on seissyt sateissakin. Kestävää tekoa siis.  Kohde 535.

 

Ihailkaa alla olevasta linkistä töiden korkeata tasoa. Sitä on myös John English kohde numero 506. On muotoilua, on patinaa, kulttuurihistoriaa, käsityötä, taide-esine ja keräilyä samaan aikaan. Myöskään George Boyd työ 498 ei jätä kylmäksi.

 

Huutokauppaluettelossa on nähty tosiaan vaivaa ja huutokauppatalon luettelotkin ovatkin mielestäni Folk Art puolelta ehdottomasti parhaimmat. Luetteloa on mukava selata ja unelmoida. Esineet ovat hienoja, vaikka niitä ei omistaisikaan. Nyt lottopallot pomppimaan, eihän sitä koskaan tiedä!

http://issuu.com/mtjstevenson/docs/13n_catalog?e=5670342/5328557