2. tammi, 2014

Seuran lehti

Olen koittanut väkertää tänään keräilyseuran WWW:n jäsenlehteä. Seuraava numero tulee ulos ensi viikolla. Minulla on siihen eräänlainen viha- ja rakkaussuhde. Enemmänkin pitäisi saada irti. Kirjoittajista on vain pulaa. Pitäisi saada enemmän kirjoittajia, niin lehti paranisi entisestään. Tulevassa numerossa on 4 eri kirjoittajaa.

Lehdessä on kuitenkin sellaista tietoa, mitä mistään muualta ei saa. Vuosien kuluessa kasvaa lehdistä varsinainen tietopaketti. En ole koskaan laskenut sivumäärää, mutta reilusti yli 1000 se ainakin on. Samalla siinä on varmasti tietoa myös tutkijoille. On vaikea löytää tietoa tämän päivän tekijöistä. Varsinkin, kun monissakaan tuotteissa ei ole valmistajien nimikirjaimia.

Seuraavaan numeroon tulee juttua uistimentekijä Felix Leinosta, Espoon huutokaupoista, ennätyshinnoista, houkutuskaloista, keräilyvuodesta 2013, jokiveneen teosta, puheenjohtajanpalsta, Abu Hi-Loista, kuvia Arjonin luetteloista, kirja-arvosteluja, Pentti Hirvosen Pentin Uistimen rautuväristä  ym.

Huomaan hyvin, miten seuran lehti on tullut tärkeämmäksi vuosi vuodelta. Aika usein tulee etsittyä tietoa seuran vanhoista lehdistä. Niinpä ne alkavat olemaan keräilyharvinaisuuksia. Kenellä on tallessa kaikki lehden numerot?