5. helmi, 2014

Home sweet home

Tänään vihdoin kotona. Tuntui ihan kivalta. Piti kuitenkin vielä ottaa iisisti. Olisi tullut pidempi sairasloma, mutta eihän freelancer tarvitse sitä. Huomenna pitää kuitenkin alkaa töihin.

Tänään katselin vain näkemättömiä ohjelmia. Ylellä oli alkanut "Aarteenetsijät". Se kertoi Huutokauppatalo Helanderista Hämeentiellä. Paljon oli ohjelmassa tuttuja naamoja. Moni oli vanhentunut viime näkemästä, mutta niin on käynyt valitettavasti myös itselleni.

"Aarteenetsijät" oli ihan mukavaa katseltavaa ja tietoakin oli ihan sopivasti. Tulee varmasti katsottua sarjaa useamman kerran ja ainakin eka jakso on saanut ihan mukavasti katsojia. Mielestäni tuo näytti ihan luonnolliselta, joten ei ollut liikaa puristusta. Tietysti olisi ollut mukavampaa, jos Yle olisi keksinyt tämän aikaisemmin. Kuitenkin niinhän se menee, että mitä muut kanavat keksivät ensin, niin sitä Yle tekee perässä. Tämä ei ole kuitenkaan huutokaupan vika. Ohjelma antaa varmasti katsojille neuvoja ja opettaa katsojat laajentamaan omaa keräilynäkemystään.

Toinen poiminta Areenasta oli Impressionistit Neljän kopla osa 1/4. Impressionisteistahan jaksaa aina katsoa ohjelmia. Tässä jaksossa oli muutamia hyviä uusia näkökantoja. Monta tuttua taulua museoista ja kirjoista. Kuten olen aikaisemmin sanonut näistä taideohjelmista, Yle on viuoden aikana parantanut niissä  kuin sika juoksuaan. Impressionistit jaksavat kiinnostaa satoja vuosia, mutta olympiakylät ovat siinä ajassa ruostuneet ja jääneet käyttämättömiksi.

 

Kuva Pierre- Auguste Renoir

Gabrielle et Jean 1895-1896

Musée de L´orangerie Paris