20. helmi, 2014

Viulunsoittaja eduskunnan katolla

Suomessa haukutaan usein Kreikan hulvatonta rahankäyttöä. Ei kuitenkaan nähdä omia virkamiesten kasvavia juustolinnoja, joiden kulmaa nakertaa valtion kasvava velkataakka (rotta). Viulunsoittaja katolla laulaa laulua muunnelluin sanoin "rikas mies mä oon".

Iltasanomat kertoi tällä viikolla, kuinka eduskunnasta tippuneet kansanedustajat saavat sopeuttamisrahaa. Palkkatuloa ja sopeuttamiseläkettä voi saada 4000 euron verran. Ex ministereiden sopeuttamiseläke voi olla 6000 euroa. Onneksi ei tule suru puseroon, vaikka tippuisi eduskunnasta. Onko yhtä hyvä kohtalo muilla työpaikkansa menettäneille tehdastyöläisillä tai pienyrittäjillä?

Pitää onnitella kansanedustajia hyvin hoidetuista eduista. Onhan tämä tietysti ennenkin tiedetty, mutta asia on syytä nostaa lehdistössä tasaisin väliajoin esiin. Kaikille puolueille tuntuu raha kelpaavan. Niinpä laulu raikuu eduskunnan katolla "rikas mies mä oon". Kansalaiset ovat onnellisia siitä, että kansanedustajat hoitavat kansan asioita. "Nousee päivä, laskee päivä". Velkataakka jatkaa vain kasvuaan.

 

Suomen velkataakka tänä aamuna 92 632 964 000,00.