15. maalis, 2014

Keräilyn huumaa

Koko viikko on tullut pyöritettyä erilaisia keräilyteemoja. Keramiikkaa, taidelasia, makeisia, keksejä, hajuvesiä, hattuja, käsilaukkuja ja paljon muuta. Kaikkea keräilyyn liittyvää. Pää on alkanut jo surista. Toivottavasti ne on vaan keväiset kärpäset. Pitäisi pitää taukoa. Ei vaan mitenkään malta.  On sen verran mielenkiintoista aineistoa. Onneksi ei tunnu työltä. Olisi vain päivät pidempiä. Pitäisi vaan jaksaa enemmän. Kuitenkin nyt liikutaan äärirajoilla. Sekin on mukavaa, mutta tuntee itsensä vaillinaiseksi, kun ei pysty enempään. Yöllä ensimmäisen kerran herätessä ei katso herätyskelloa, vaan miettii pitäisikö nousta.

 

Pitää sanoa, että on Suomessa osattu tehdä mielenkiintoisia tavaroita. On siellä ihan älyttömiäkin juttuja, mutta ei niin paljoa. Se mitä Suomessa ei ole osattu koskaan tehdä hyvin on erilaiset pakkaukset. Puuta on metsissämme, mutta sitä ei osata jalostaa laadukkaaksi pakkaukseksi. Pakkaus on osa tärkeää kokonaisuutta millä tuote maailman metropoleissa myydään. Värit, materiaalit, ideat ja muotoilu kuuluu pakkauksiin. Hyvä pakkaus on mukava antaa lahjaksi ja siinä tavara säilyy hyvin, vaikka kymmeniä vuosia

 

Toivottavasti tulevasta kirjasta on hyötyä keräilijöille, kauppiaille, lavastajille, tutkijoille ja kaikille keitä vanhat tavarat, huutokaupat, kirpputorit ja museot kiinnostavat.  Esineet ja niiden historia on mielenkiintoinen ilmiö. Esineet kertovat tuhansia tarinoita. Meidän pitää jättää tarinat kerrottaviksi tuleville polville.