15. touko, 2014

Se on vimpa!

Kävi eilen kääntymässä Vanhiksen suvannolla. Tarkoituksena oli saada muutama vimpa. Kävin pyörähtämässä Meri-infossa ja kuulin, että vimpat olivat kääntyneet takaisin merelle, kun kylmä jakso iski päälle. Lähtökohta ei siis ollut hyvä.

 

Aluksi näyttikin siltä, ettei  vimpaa ollut. Särkeä tuli tietysti yli oman tarpeen. Kalastusta vaikeutti eräs isä, joka heitti heittokohoaan miten tahtoi. Minua ihmetytti se, kun hän tuli aivan viereen, kun alussa oli välimatkaa yli 50 m.

 

Loppujen lopuksi sain aika nopeasti neljä vimpaa. Päätin, etten enempää niitä otakaan. En tiedä, tuliko niitä joku parvi heti kun ilman vähän lämpeni. Alussa oli tosi kova tuuli. Tosin madotkin alkoivat loppua, kun mysteerimiehen poika pyysi matoja. Siinä vaiheessa olikin hyvä lähteä, kun kaveri pyysi koukkuja. Varmaankin seuraavaksi olisi kysynyt vapaa. Ei ihan kohtelias kaveri, joten oli mukava auttaa. Ja pisteet siitä, että hän yritti kovasti puhua Suomea. Se on aina hyvä, kun tosissaan yrittää opetella maamme kielen.

 

Kotona peratessani kaloja ihastelin, miten hieno liha vimpassa on. Yksi hienoimmista. Lopuksi kalamaratoniin osastuville tiedoksi, että kaloja Vanhikselta tuli eilen: vimpa, salakka, särki, säyne, pasuri ja lahna. Tällä heittokohomiehellä kävi koukkua tavoittelemassa vähän isompi hauki, mutta ei pysynyt kiinni koukussa.