19. touko, 2014

Superviikonloppu Kotkassa!

Viikonloppu sujui loistavasti kalastuksen parissa. Perjantaina matkasimme Jerry Tapion kanssa keski-Kymille kalaan. Illansuussa kävimme tutustumassa Kymijoen saaliskaloihin soudun merkeissä. Komea 59 cm toutain venytti siimaamme Habanero 45 mm vaappu suussaan. Muutaman kuvan otettuamme palautimme kalan elementtiinsä Kymijoen aaltoihin.

 

Illalla pyörähdimme vielä Inkeroisen snagarilla. Annokset luvatusti isoja ja makukin tiukasti kohdillaan.  Palasimme Jerryn paratiisiin muutaman kaverin kanssa, jotka olivat tulleet Kalamaratoniin mukaan.

 

Lauantaina koitti juhlava päivä, kun Kalamaratoni lähti liikkeelle. Me otimme Jerryn kanssa lungisti ja katsoimme kuinka kilpailijat hävisivät ympäri Kotkaa. Kalastamisen riemua, yhteenkuuluvuutta ja tietenkin niitä kalalajeja. Ilmakin suosi, joten oli aika nauttia. Me olimme tällä kertaa Jerry kanssa valvojina.

 

Illalla aloimme kalastaa karppeja.  Oli jos jonkinlaista härpekettä. Alku oli aika hiljaista. Jerryn ollessa taas kerran vikittelemässä naisia Maretariumissa pärähti piippari hälyyttämään klo 01.00. Karppi otti massiivisen alkukiihdytyksen. Jerryn viedessä kalaa Maretariumiin pärähti piippari uudestaan. Haavi oli Jerrylla, joten päätin väsyttää huolella. Kala vetikin 100 metrin pikaerät. Jossain vaiheessa Jerrykin palasi pää hikisenä haavin kanssa. Riemullamme ei ollut rajoja, kun toinen lähes 10 kg karppi mätkähti haaviin. Kaunein  elein palautimme kalan elementtiinsä.  Jerrykin pääsi väsytyksen makuun, kun minä nukuin autossa. Aamulla aamuaurinko lämmitti mieltä, kun Jerry kuorsasi autossa. Minä katselin vieressä, kun eräs joukkue väsytti viimein karpin kilpailun tiimellyksessä. Karppi olet päiväunien unelma.

 

Kisa päättyi palkintojen jakoon. Sen jälkeen kävimme viemässä Jerryn kanssa edellisiltana pyydystämämme karpin Maretariumin akvaarioon. Komea karppi, jolla oli upeat suomut.

Tämä oli kolmas kala, jonka pyydystimme Maretariumiin Jerryn kanssa. Tämä Karppi sai nimekseen Roosa.

 

Kotimatkalle lähdimme tyytyväisenä ja onnellisena siitä, että harrastuksemme on kalastus. Mahtava viikonloppu, mahtavia ihmisiä, huipputunnelma ja huippukalastajia. Kuvia Kalamaratonin osallistujista sivuillani illalla.