30. touko, 2014

Kuutti

Eläimiä pitää suojella. Uhanalaisten eläinten kuolemat on täysin turhia. Ainakin jos niiden tiedetään olevan ihmisten tekemiä.  Viime viikolla hukkui yksi saimaannorpan poikanen katiskaan

Pohjois-Karjalan Orivedellä. Katiskassa ei ollut tarpeeksi tehokasta nielunjohdinta. Eikö tämänkaltaiset löysänieluiset kiinalaiskatiskat olisi syytä kokonaan kieltää kalastuslaissa?  Saimaannorppia on niin vähän, ettei yhtään poikasta olisi varaa menettää hölmöilyn takia.

 

Juuri sen takia en suositellut viimeisessä kirjassani löyhänieluisia katiskoita. Varmasti näiden katiskoiden valmistaja tietää näissä piilevän ongelman. Kuitenkin mallia ei oteta pois markkinoilta, kun kiinalaiset tekevät niitä niin halvalla. Löysänieluinen katiska on myös helppo kuljettaa länässä Suomeen. Kunnon katiska veisi kunnolla rahtitilaa.

 

Keväinen verkko ja katiskakielto on voimassa 15.4 - 30.6 . Saimaannorpan keskeisillä elinalueilla on vaarallisten kalanpyydysten pyydystyyppiasetus ympäri vuoden. Tämä oli jo toinen norpan kuolema tämän vuoden puolella. Eikö asialle pitäisi saada loppu?

 

Asiasta kertoi Etelä-Saimaa 26.5.2014