18. heinä, 2014

Vierailu

Hyvä ystäväni Greg Yhdysvalloista kävi tapaamassa minua eilen. Tapaamme yleensä kaksi kertaa vuodessa, kun hän käy tapaamassa suomalaista tyttöystäväänsä. Valitettavasti emme päässeet tällä kertaa yhdessä kalaan johtuen minun kiireistäni.

 

Greg toi taas taas tapansa mukaan kaksi kirjaa tuliaiseksi. Hän uskoo vahvasti kirjoihin ja siunaili suomalaista nuorta, jolla oli vain yksi kirja. Greg on niitä viimeisiä jääräpäitä, joka ei omista tietokonetta. Täällä ollessaan hän kyllä on kiinnostunut asioista, jotka tapahtuvat tietokoneella.

 

Toinen kirja oli Henry Thoreaun Kolme matkaa erämaahan. Sain kirjan suomenkielisenä, joten lukukin sujuu nopeammin. Jonkin matkaa jo kirjaa aloittelinkin. Thoreau oli luontokirjallisuuden ja ympäristösuojelun uranuurtaja. Minua nauratti se, että Thoreau puhuu muotimatkailun aallonharjasta 1850-luvulla. Thoreau puhui myös siitä, kuinka maa ei maksanut mitään ja rakentaminenkin vain lähinnä vaivan. Syy, miksi jossain paikoin Mainessa tontit ja talot ovat

suuria nykyisinkin.

 

Mitähän Thoreau mahtaisi tuumia Espoon rakentamisesta. Missä jo tukkoiseen risteykseen rakennetaan toiselle puolelle XXL-urheilukauppa. Veikkaanpa, ettei Thoreau haluaisi olla avajaispäivänä katsomassa jonotusta ja ruuhkaa liikenneympyrässä. Voisihan hän tietysti kirjoittaa kirjan: Kolme matkaa ostoskeskuksiin.

 

Kirja ISBN 978-952-7011-01-0 Kustantaja Alligaattori