5. elo, 2014

Sarjakuvat

Sarjakuvat ovat yksi kovimmista keräilyaloista. Harrastajia on paljon ja usein hinnat ovat sen mukaisia. Ainakin alkuperäisillä kielillä julkaistut teokset. Nykyään sarjakuvien kirjo on huomattavasti suurempi kuin silloin kun itse olin nuori. Itse en ollut niiden suurkuluttaja. Toki Korkkarit, Tintti, Aku-Ankka, Tarzan, Asterix ja Obelix ja Mustanaamio kuuluivat lukemistooni. Toki kirjojen asemaa ne eivät koskaan kohdallani uhanneet. Suosikkini oli sarjakuvissa Asterix ja Obelix.

 

Huipputasolla sarjakuvien kerääminen on kovaa hommaa. Hulk, Woder Women, Spider Man, X-Men, Batman ja Jack Kirby ja monet muut ovat kovassa huudossa. Harvinaisimpien lehtien yksikköhinnat nousevat kymmeniin tuhansiin dollareihin. Silloin kuitenkin kunto ja harvinaisuus pitää olla kohdillaan. Valitettavasti näitä harvinaisimpia lehtiä ei löydy Suomesta ullakolle hautautuneena. Sen sijaan jonkun himoharrastajan nykykokoelmista niitä saattaa hyvinkin löytyä.

 

Sarjakuvien maailma on niin kiehtova ja erilainen, että niihin voi jäädä tosi pahasti koukkuun. Niitä lukemalla pääsee irti arjen tylsyydestä ja nykyisestä hullunmyllystä. Niitä voi lukea uudestaan ja uudestaan. Obelixin taikajuomatarinat naurattavat vieläkin.