15. elo, 2014

Olympialaisten jälkipyykkiä

Olympia tavarat ovat ikuisia. Olympialaisten oheistuotteet, olympiasoihdut, pinssit, julisteet, mitalit, valokuvat ja nimikirjoitukset ovat suosittuja keräilijöiden keskuudessa. Sen sijaan onko kukaan enää kiinnostunut vanhoista olympialaisten suorituspaikoista?

 

Iltasanomat kertoi, kuinka Kreikan olympiakylästä on tullut aavekaupunki 10 vuodessa. Onko mitään järkeä, että suorituspaikat rakennetaan vain viikon käytön takia? Rottalaumat pitävät  hilpeitä rokkibileitään suorituspaikkojen uumenissa.

 

Olympialaiset ovat kasvaneet aivan liian isoiksi. Kukaan ei välitä kisojen suorituspaikoista kisojen jälkeen. Onneksi Helsingin kisapaikoista suurin osa on yhä käytössä. Hämeenlinnan maauimala taitaa kumista tyhjyyttä. Ruskeasuo, olympiastadion, soutustadion ja Velodromi ovat yhä käytössä.

 

Kisaisäntää valitessa pitäisi ehdottomasti tehdä sopimus myös kisapaikkojen huolehtimisesta kisojen jälkeen tai muuten kisoja ei tipu. Muussa tapauksessa lajimäärää on radikaalisti pienennettävä. Kreikan vanhimmat olympiapaikat ovat sentään vielä käytössä. Niitä näytetään yhä turisteille. Näyttää siltä, ettei näissä asioissa ihminen ole viisastunut vuosien saatossa.