17. elo, 2014

Levyt

Mikä oli sinun lempikappaleesi, kuin olit nuori: Autiotalo?

Levykeräily on kasvanut viime vuosikymmeninä. Vinyylit ovat tietysti tärkein keräilykohde. Toisten kauhuksi myös CD- levyjä on alettu keräilemään. Myös monia eri musiikkigenrejä keräillään. Harecore, soul, reggae, disco, blues, northern soul, jazzi ja räppi. Vanha Woodstock veteraani kuuntele psykedeelista musiikkia. Meille nuoremmille sopii kotimaisen popin klassikot. Levykeräilyssä vanhat suosikit ovat yhä voimissaan Pink Floyd, Genesis, Rolling Stones ja Beatles ovat yhä kärjessä kun puhutaan keräilylevyistä. Heidän valtakautensa ei lopu koskaan.

 

Viime viikon kallein levy Ebayssa oli Sindelfingen Odgipig levy, joka ilmestyi 1973. Sitä on painettu vain 99 kappaletta. Se meni hintaan 3497,-. Levyjen pitää olla tietysti huippukunnossa. Kotibileissä kiertäneet levyt, joissa on rasvaisia sormenjälkiä ja kulahtaneet kannet kannattaa unohtaa keräilymarkkinoilta. Levykeräily ei ole näpertelyä, vaan kovaa puuhaa.

 

Sitä muistaa itse parhaiten nuoruudesta Juicen ja Rauli Badding Somerjoen. Myös Kasevalla oli pari hyvää biisiä. Alussa kuuntelin Uriah Heep ja Deep Purple, Elctric Light Orchestra, sekä tietysti Hurriganesia. Olin myös joukon jatkeena Hurriganesin Tavastian keikalla. Ensimmäinen livekonsetti oli Sladen konsertti Vanhassa messukeskuksessa. Siinä oli tunnelmaa ja hikistä menoa. Joku bööna tunki kainaloon konsertin ajaksi, mutta hävisi yön tummuuteen  kun viimeinen biisi oli ohi. Akustiikka ei tietysti ollut konsertissa paras mahdollinen. Kuitenkin hienoja muistoja.