23. elo, 2014

Kaupungin läpi

Kävelin kaupungin läpi. En Espoon, sillä onhan tämä niin ihmeellisesti rakennettu Helsingin esikaupunkialue. Kampista suuntasin Foorumin läpi keskustaan ja sieltä Kruunuhakaan, josta sitten toista reittiä taas Kamppiin. Paljon kaupunki oli taas muuttunut. Osa parempaan ja osa huonompaan suuntaan. Tavallaan kansainvälinen meno, toisaalta aika siirappinen olo. Popcornia, siirappia ja purkaa samassa pinossa. Paljon turisteja, joka on hyvä asia. Onkohan ne tulleet katsomaan Helsingin lukuisa ja hämmentäviä jokakesäisiä tietöitä?

 

Sen panin merkille, että tavaratalot ovat luopuneet ikkunasomistuksistaan. Somistajat eivät ole enää suosiossa. Monet ikkunat oli teipattu umpeen ja avoimissa ikkunoissa oli vain pari tuotetta. Ennen somistukset ja näyteikkunat oli tavaratalojen käyntikortti. Kirjakaupoissa ei ollut enää mitään ikkunoissa. Krunikassa onneksi parin kaupan ikkunat saivat suun hymyyn.  Nyt olisi suuri somistuskilpailu poikaa kaupungin ilmeelle.

 

Haastattelin keräilijän, jolla on yli 13000 kirjaa tietokannassa. Tilanteen näkee reaaliajassa koko ajan. Tuhansia kirjoja on vielä dokumentoimatta listaan. Sen lisäksi vielä kymmeniä muita keräilyalueita. Asiaa.

 

Krunikasta lähdettyäni kävelin Kaisaniemen kautta Rautatieasemalle, jossa oli ruokamessut. Eniten porukkaa tietysti olutteltassa. Ruuasta ei niin väliä, kunhan saa olutta. Kotona minua odotti raikas raparperipiirakka oman pihan tuotoksista.