29. syys, 2014

Pikkuautoja

Eilinen päivä meni työpöydän ääressä. Mieluusti olisin ollut ulkona kalassa, sienessä tai valokuvaamassa. Jossain vaiheessa tuskastuin sen verran, että katsoin telkusta Ylen sarjaa "Kaikkea kaupan". Pääsin vasta loppupuolella mukaan, joten jatkoin Areenassa. Siellä oli kolme osaa. Ihan mielenkiintoinen sarja.

Sarjassa myytiin Alvar Aallon alkuperäinen Karhulan-tehtailla 30-luvulla tehty Aalto-malja (Savoy). Hinta vajaat 4000,-. Mielestäni hinta jäi aika alhaalle. Vaikuttikohan ruskea väri siihen? Ehkä savunvihreästä olisi saanut enemmän? Todella mielenkiintoinen oli Fredriksberg Auktionhusin leikkiautojen huutokauppa. Kohteet mint kuntoisia ja monessa mukana virheettömät alkuperäiset laatikot. Pikkuautojen harrastaja Peter Frandsen osti harvinaisen Ekno 816 LLoyd Personvogn pikkuauton. Loistokuntoinen ja myös loistokuntoinen hinta 1880 euroa. 

Itse sain eilen ostettua Ebaysta kirjaa varten Scrap-book kansion, joka oli täynnä heraldisia vaakunoita. Menin kohteeseen mukaan loppusuoralla. Kohteessa oli 12 huutajaa, joten olin tyytyväinen, kun sain sen. Tänään lähden Yliopiston kirjastoon. Aiheena kahdet häät ja yhdet hautajaiset. Eli tutkin vanhoja hää-ja hautajaiskutsuja.