17. loka, 2014

Huutokauppaluettelot

Olen alkanut kerätä huutokauppaluetteloita. Touhusin luetteloiden kanssa paljon 90-luvulla. Huutokauppaluetteloihin liittyvät hienoimmat kokemukset keräilyssä. Oiva, innokas keräilijä, pyysi minua hommaamaan niitä. Hän oli oikea keräilijä. Vaimonsa kuoleman jälkeen keskittyi vain kirjojen ja luetteloiden keräämiseen. Hän oli hieno mies.

Ostin viime viikolla kasan mahtavia huutokauppaluetteloita. Yksi makoisemmista oli Post-War and Contemporary Art 12 November 2013 Christie`s. Luettelossa esitellään Jeff Koons Balloon Dog. Luettelon sisällä oli irrallinen Christie´s Red Goes Orange esite. Mahtava lisä Ephemera kokoelmaani. Pitää pitää hyvää huolta, tuokin voi olla joskus haluttu. Luettelossa on Francis Baconin, Marlene Duman ja Takashi Murakamin töitä. Luettelossa on myös muita taiteen pahoja poikia ja tyttöjä.

Luetteloiden suhteen olen aika avarakatseinen. Haluan luetteloita melkein joka keräilyalueelta. Eniten minulla on niitä kaaveista ja kalastusvälineistä. Myös impressionistit, modern art, lelut, lasi, design ja julisteet kiinnostavat. Vanhasta posliinista olen vielä ihan pihalla. Ehkä sekin avautuu joskus.

Kuvassa kolmen huutokauppaluettelon setti Christie´s 29-30.6.1999. 1: Impressionist & Nineteenth Century Art 2: Twentieth Century Art 3: A Private European Art.