3. tammi, 2015

Keräilykohteena urheiluesineet

Viime yö sujui ripeästi urheiluesineiden parissa. Niiden myynti on kasvanut vauhdilla viime vuosina ja ennätyshintoja on tehty lähes vuosittain. Kuningaslajina keräilyssä ovat baseballin muistoesineet. Pelipaidat, keräilykortit, mailat ovat haluttua sisustustavaraa. Ennen esiteltiin kavereille kalliita autoja, nyt esitellään keräilykohteita. Muita suosittuja urheilulajeja keräilyssä ovat jääkiekko, amerikkalainen jalkapallo, hevosurheilu, golf, tennis, pyöräily ja keilailu. 

Mikä sitten sopisi suomalisille keräilijöille? Hiihto, pesäpallo ja jääpallo. Entä kyykkä? Siitä vaan keräämään vanhaa perinnetavaraa. Olympia-esineiden keräilijöitä on ollut jo meidän kotikisoista 1952 asti. Kalleinpia esineitä taitavat olla olypiasoihdut ja olympia hetekan saa jo huomattavasti edullisemmin.

Varmasti urheilu on mielenkiintoinen keäilykohde. Erikoistuuko vain yhteen lajiin, vai ottaako kaikki lajit matkaan. Luultavasti ainakin aluksi kannattaisi kerätä laaja-alaisesti, niin tietäisi mitä oikeasti haluaisi kerätä. Milloin ensimmäiset suuremmat alan liikkeet tulevat Suomeen? Uskon ettei se päivä ole kovin kaukana. On sen verran koukuttava keräilyala.