9. helmi, 2015

Keskusta: Keskiolut pois ruokakaupoista

Tänään saimme esimakua tulevan vaalivoittajan haaveista. Uusi Suomi ja Iltalehti kertoivat, kuinka Keskusta räväyttää ja haluaa poistaa keskioluen pois ruokakaupoista.

"Keskustan mukaan alkoholihaittoja ennaltaehkäisyn kannalta tehokkain yksittäinen keino on Alkon ulkopuolella olevien tuotteiden laimentaminen".

Tämäkö on sitä Keskustan ajamaa säätelyn poistoa ja yrittämisen tukemista. Miten kävisi sadoille pienille kaupoille, jos olut siirrettäisiin takaisin Alkoon? Keskiolut menettäisi merkityksensä ja Alkosta ostettaisiin väkevämpiä juomia.

Jos tämä kieltolaki ei tuo Keskustan kannatukseen pudotusta, niin ei sitten mikään. Ministeri Räsänen voi onnitella itseään. Näillä näkyvillä hänestä tulee ministeri tulevaankin hallitukseen, oli vaalitulos mikä tahansa. Sipilä saa Räsäsestä uskollisen tukijan ristiretkelleen kohti alkoholinpoistoa ruokakaupoista. Hän voisi ehdottaa, että laki tulisi pakolliseksi kaikissa Euroopan maissa. Ehkäpä vaaliristeilyllä on herätty vääristä hyteistä, kun heti vaaliristeilyn jälkeen tulee tämänkaltainen ehdotus.