28. helmi, 2015

A-studio

Eilen keskusteltiin A-studiossa siitä, suojellaanko Suomessa tarpeeksi kalalajeja? Paikalla vapaa-ajankalastaja Jasper Pääkkönen, ammattikalastaja Juha Piilola, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan pj. Jari Leppä. Ammattikalastaja Piilola ja vapaa-ajankalastaja Pääkkönen olivat selvästi lähempänä toisiaan. Niinhän se pitääkin olla, ammatimainen kalastus vain ammattilaisille. Keskustan kansanedustaja Leppä väisteli liukkaan politikon tapaan kysymyksiä. Hänen mukaansa Suomessa ei tarvita mitään verkkorajoituksia ja kalan myyminen yksityisille verkkokalastajille tulisi sallia.

Tämä ilta osoitti sen, etteivät vapakalastajat ole vastuullisten ammattikalastajien vihollisia. Sen sijaan Keskustan toimet eivät selvästi edistä suomalaista vastuullista kalastuspolitiikkaa.

Urheilukalastajien pahimmat viholliset Suomen polittikassa ovat Keskusta, Perussuomalaiset ja RKP. Älä minua usko. Lue viimeinen Vapaa-ajan kalastaja 1/2015 Ilkka Mäkelän juttu Kalastusasetuksen uudistus ja muodosta oma mielipide. Aika karua luettavaa.