1. touko, 2015

Katsojat ja seuraajat

Ebayssa myydessä tuotetta näkee reaaliajassa katsojat ja seuraajat. Varsinkin seuraajat on mielenkiintoinen luku. Jos tuotteella ei ole seuraajia, niin ei siihen tule huutajiakaan. Mitä suurempi seuraajamäärä, sitä suuremmat odotukset. Aina tämä ei kuitenkaan päde. Joskus huutajat eivät laita edes tuotetta seurantaan, etteivät muut saa vihiä. Muistaakseni kerran tai pari olen päässyt 50-100 seuraajan välille, joka on todella iso luku. Joskus kalastuspuolella joku tuote pääsee yli 200 seuraajan. Silloin yleensä kysymyksessä on joku Heddonin harvinainen tuote. Tällä hetkellä Ebayn katsotuin kalastusväline on Heddon Folsom 1522 Featherweiht Bamboo Rod, jolla on 81 seuraajaa. Kuitenkaan tuote ei ole läheskään korkein tarjous. Tänä vuonna Yhdyisvalloissa on vanhojen kalastusvälineiden hinnat olleet kovassa nousussa. Tosin pitää olla juuri oikean merkkinen ja tietynlainen tuote, että pääsee kärkikahinoihin mukaan. 

Viime viikolla Ebayn kymmenen kärkeen pääsivät merkit Don Martinez perhot, Shakespeare-kela, Heddonin-uistimet, E.F.Payne-vapa, Jim Donaly-uistin ja Abu Ambassadeur-kela. Heddonilla oli listalla useampi tuote. Heddon on yhdysvaltain kalastuskeräilyn ikoni. Se on parhaiten pintansa säilyttävä keräilytuote. Nyt Heddonin tuotteet ovat lähteneet taas selvään nousuun, useamman vuoden hiljaiselon jälkeen. Tosin pelkkä merkki ei riitä, sillä tuotteita on todella paljon tarjolla. Puiset viisikoukkuiset 1910-1920 väliseltä ajalta ja oikeassa värissä, sekä mielummin askissa tuo mukavia loppuhintoja. Vielä jos on puusta tehty rasia, niin avot.

Pocahontas on tällä hetkellä todella suosittu seuraajien keskuudessa. Luku nousee koko ajan pikku hiljaa. Moni varmaan miettii, mitä Pocahontasin hameen alla piilee?