11. kesä, 2015

Yhteenveto matkasta

Matka oli piristävä kokemus. Vaikka meno- ja tulomatkat olivat rasittavia, tarjosivat ne huikeita visuaalisia elämyksiä. En voi lakata ihastelemasta vuoria, puroja, putouksia ja luontoa. Moni järvi oli tunturissa vielä jäässä tai jäät olivat vielä osittain lähtemättä.

Itse kylä Mefjordbrygge Senjan saarella oli viehättävä kapeine katuineen. Kylässä oli vain ravintola ja urheilukalastuspalvelut. Kauppa oli seuraavassa suuremmassa kylässä.

Mökki oli paras, mihin olen kalamatkoillani majoittunut. Upeasti sisustettu, iso keittö, ruokapöytä, kuivaushuone, hyvät patjat, sängyt ja viihdepuoli oli myös kunnossa. Tämän talon voisi ostaa, jos voittaisi Euro-Lotossa. Talo löytyy nimellä Senja Lodge.

Kalastus oli huikeaa. Vain viikon hirveä sää sotki kalastusta pahasti. Vain kaksi osittaista päivää, jolloin pääsimme ulompiin kalapaikkoihin. Näissä paikoissa kalan keskikoko on paljon suurempi. Kaikki varmat merivieheet kelpasivat nytkin hyvin isoille kaloille. Karikko, Royber, Nils Master ja Kaimaani toimivat hyvin kaloille. Kaikki ruijanpaltaat tulivat Royberilla. Isolle seille Kaimaani ja Karikko pelasivat erinomaisesti. Hyvin toimivat myös pienemmät kalajigit. Väristyksestä kalat olivat todella tarkkoja. Kalat hakkasivat samoihin väreihin jatkuvasti. Saman merkin toinen väri ei antanaut tärppiäkään. Shaker-kalajigit toimivat hyvin tälläkin kertaa. Muutamia merkkejä poistuu kokonaan viehepakeista. Yhtä suuri merkitys kuin vieheillä, on viehelukoilla ja siimoilla. Mitään rimpulaa ei kannata käyttää. Muuten ne paukkuvat poikki tai rikki ison kalan kanssa.

Seura oli matkalla mukavan leppoisaa ja mielipuolista. Eri persoonat täydensivät toisiaan. Ehdottomasti ensi vuonna uudestaan samaan paikkaan. Matkanjohtaja teki varauksen jo ensi vuodelle. Ei tiedä, vaikka silloin olisi muutama päivä aivan tyyntä. Se olisi herkkua se.