11. kesä, 2015

Lovejoy is back

Antiikkikauppias Lovejoy on palannut. Ilokseni huomasin, että Yle Areena näyttää antiikkikauppias Lovejoyn vanhoja jaksoja. Ylen tarjonta on ollut niin heikkoa tänä vuonna, että tästä tulee Ylelle mukavasti monta sulkaa hattuun. Lovejoy on John Grantin kirjoittama sarja, jossa pääosassa esiintyy Ian McShane. Vaikka sarja on kirjoitettu kieli poskella, niin sarja on ehdottomasti  kulttisarja. Sarjaa seuraamalla oppii monta asiaa antiikkialasta. Sarjassa on monta sympaattista näyttelijää lady Welsham, Tinker, Eric Dill Catchpole ja myöhemmin Dianne Parrish.

Lovejoyn suhde ei muutu koskaan lady Welshamin kanssa fyysiseksi. Kerran tilanne etenee pitkälle, mutta Lovejoy nukahtaa ratkaisevalla hetkellä. Taskumatista naukkaileva Tinker on loistava hamo antiikin asiantuntijana. Eric on sarjan aikamoinen sylkykuppi, mutta onneksi hauska tyyppi.

Sarja on saanut hyvin katsojia Yle Areenassa. Näytti olevan melkein 19000 katselukertaa, joten eiköhän sarja nähdä kohta myös televisiossa. Siteeraan Lovejoyta tulevassa kirjassani. Juuri sain pari viikkoa sitten kuvan Englannista Lovejoyn antiikkipoppoosta. Osaan jaksot melkein ulkoa, mutta aina niitä voi katsella lisää. Huomasin juuri tänään, että olin oppinut jotain antiikkialasta lisää sitten viimeisen katselukerran. Ensimmäiset kaudet voi ostaa suomennettuna DVD kasetteina.