29. huhti, 2012

Heittoharjoitukset

Harjoittelimme eilen muutaman nuoren kanssa heittämistä nurmikolla. Jo aika nopeasti kävi ilmi, että toiminnalle olisi suurempaakin tilausta. Aina puhutaan, ettei nuoria tule tarpeeksi harrastuksen pariin. Onko tehty tarpeeksi nuorten eteen? Luultavasti ei. Vastuu on myös suuremmilla tukkukauppiailla. Myös tulevaisuudesta pitää osata huolehtia.

 

Kävimme läpi eri vaihtoehtoja:  oli umpikelaa, avokelaa ja perhokelaa. Lopuksi ongimme. Oli palkitsevaa nähdä, kuinka eräs nuori oppi heittämään avokelaa. Alussa heitot olivat -1 m + 2 m.

Lopussa harjoituspaino lensi jo hienosti 35 m. Päivän ainoa murhe oli se, että aloitussetissä ollut kela meni jo kappaleiksi 10 min. jälkeen. Sen sai korjattua, mutta kuitenkin. Uskomatonta. Eivätkö maahantuojat välitä mitään laadusta. Tämäkään ei ollut sieltä aivan halvimmasta päästä. Ennen osattiin tehdä umpikeloja. Nykyään ei taida olla ammattiylpeyttä. Pääasia, että saadaan myydä välineet useampaan kertaan. Moniko nuori lopettaa harrastuksen siihen.

 

Näimme iloisia ilmeitä ja kovaa yrittämistä. Tätä pitää jotenkin saada lisää. Mietintämyssy menee päähän. Toivottavasti moni mukana olleista hankkii oman vavan ja kelan ensi kesänä. Se olisi palkitsevaa. Nuorissa on tulevaisuus.

 

Myös Tatun äiti sai opetusta.