12. elo, 2015

Rauman merimuseo

Kaikille jotka käyvät Raumalla, suosittelen käyntiä Rauman merimuseossa. Jo rakennus houkuttelee ulkomuodollaan. Ensimmäiseski tulee mieleen punatiilinen viljamakasiini, mutta rakennus paljastuu vanhaksi merenkulun päällystön oppilaitokseksi. Mikä mahtava rakennus museoksi. Se huokui tunnelmaa. Tunsin jo meren tuoksun.

Museo on sisustetu hienolla tavalla. Esineitä on kiitettävästi ja ne ovat hienossa kunnossa. Messinkiä ja mahonkia on yhdistetty onnistuneesti. Esineet olivat tosi hyvä kuntoisia ja niitä oli runsaasti. Harvinaisiakin varmasti riittävästi. Kaikki oli laitettu hienosti esille. Tuli sellainen tunne kuin olisi ollut laivan kannella. Signaalilippuja, keulakoristeita, ruoreja, matkakirstuja, sukelluspukuja, mittauslaitteita, pelastusrenkaita, maapalloja, vanhoja työhaalareita ja kaukoputkia. Tarjolla ei ollut mitään krääsää. Koko ajan mukana kulki nenässä mukava tervan tuoksu. Rakastan tervan tuoksua, siitä tulee mieleen lapsuuden tervattu vene, muikut ja mustat jalanpohjat.

Kyllähän museossa tuli kaihoisana mieleen, etteikö tosiaan ole mahdollisuutta laittaa Suomeen pystyyn kunnon urheilukalastusmuseota. Esineet ovat jo olemassa, vain tahtotila puuttuu. No on se hyvä, että ainakin jollain aloilla on kunnon museoita. Rauman merimuso on täysosuma. Hii, ohoi!