30. elo, 2015

Museossa

Kävin eilen Alvar Aallon kotimuseossa Riihitiellä Munkkiniemessä. Ensin painuin suoraan vanhasta muistista Tiilimäelle, mutta museo olikin toisessa paikassa. Jotenkin oli vähän pallo hukka olo, ajattelin, että näinkös se muisti pätkii. Museolla kuitenkin selvisi, etten ollut ihan hakoteillä. Siellä Tiilimäessä olikin sijainnut työhuone. Siellä olin joskus tavannut Alvar Aallon kauan aikaa sitten.

Museossa opas esitteli Aallon kotia ryhmässä. Muutama suomalainen ja loput Aalon ihailijoita ympäri maailmaa. Ihan mielenkiintoinen paikka. Ei mitään turhaa, vaan tarkkaan mietitty arkkitehtuurinen kokonaisuus. Nyksyisin ihmisellä on suurin osa ihan hirvetää sisustushöttöä. Paikka oli myös alkuperäisessä kunnossa.

Parvekkeesta olin tosi kateellinen, sieltä oli hienot näkymät Munkkiniemen yli. Tontti oli myöskin upea. Muutama hieno tilaratkaisu ja joitakin mielenkiintoisia esineitä. Tämä oli jatkumo Paimion Parantolan ja Design Saunan tutustumiselle. Oliskohan vielä tehtävä reissu Jyväskylään Aallon hengessä.