13. touko, 2012

Fongausta

Seuraava  viikko kuluu eri kalalajien perässä juostessa. On fongauksen aika. Viikko huipentuu ensi viikon lopulla pidettävään Kotkan Kalamaratoniin. Yritetään  saada mahdollisimman monta kalalajia. Haaveena on rikkoa Kotkan vanha lajiennätys. Kotkassahan on aika paljon vähemmän lajeja, kuin Helsingin Kalamaratonissa.  Puuttuvia lajeja ovat toistaiseksi ainakin hietatokko, mustakitatokko, mustatäplätokko, alikkosalakka, kivinilkka ja seipi. Rohmutokkoa odotellaan. Kaikki taitaa olla kiinni veden suolapitoisuudesta.

 

Sen sijaan todella isoja karppeja Kotkassa on. Niiden väsytys on vähän, kuin olisi hammaslääkärissä. Siiman päässä tuntuu painoa ja vääntöä ja vastustajalla on hullun kiilto silmissä. Yli kymmenen kiloinen karppi tuntuu väkevältä vastustajalta . Toissavuonna joukkueemme Team Teisti sai ylös 4 karppia ja muutama vielä sössittiinkin.

 

Lajikalastus ei tarvitse kummoisia välineitä. Kuitenkin tällekin saralle tulle uusia kujeita. Tämän kevään hitti on koukku kokoa 32. Aivan, kun näkisin sen 24 koonkin. Hifistelyä sanoi tikka masalassa.

 

Harjoittelu on sujunut vielä aika huonosti. Lajit ovat vielä hakusessa. Pitskussa eivät kymmenpiikit olleet paikalla. Mihin lie hävinneet? Oliko talvi tappanut? Ensi viikolla lähdetään Kotkaan harjoittelemaan ja ollaan siellä siihen asti, kun 24 tuntia on kilpailtu.