20. kesä, 2012

Keskellä virtaa joki

Eilen illalla tuli televisiosta elokuva "A River Runs Through It". Olinhan nähnyt elokuvan useampaan kertaan. Eilen elokuva kuitenkin sai taas uuden merkityksen. Kuulin päivällä, että ystäväni "Markku" oli nukkunut pois. Taas yksi kalamies vähemmän tässä ihmeellisessä maailmassa... Tieto sai minut etsimään sanoja, tunteita, muistoja ja hetkiä. Vihreä niitty, joka päällä ilmassa hyönteisiä valoa vasten. Päällimmäisenä kysymys miksi? Niin nuorena, vain 53 vuoden ikäisenä. Tuo taas kerran muistutti elämän lyhyydestä. Muistanko elää ja nauttia jokaisesta päivästä? Tartunko tarpeeksi usein vapaan ja annanko siiman laulaa? Elänkö niin kuin haluan?

 

Samalla muistui mieleeni Lang´sin huutokauppa, jossa myytiin aikoinaan Paulin käyttämä Hardyn kela ja Normanin käyttämä Pfluegerin kela. Alkuperäinen Bunyan Bugs lensi ilmassa ja laskeutui veden pintakalvolle. Pyörähdys, evien värinä ja taimen kävi nappaamassa perhon.

 

"Markku" lepää rauhassa. Kiitos myös Atlantin lohen eteen tekemästäsi työstä. Taivaassa on kirkkaat vedet täynnä pulleita lohia, harreja ja rautuja, "Ja kaiken keskellä virtaa joki".

 

Kuva: Lang's auction