5. syys, 2016

Ulkoministeri

Maamme ulkoministeri Timo Soini on saanut maallemme kyseenalaista mainetta. Daily Mail kirjoitti, että Suomen Soini on jopa epäsiistimpi, kuin heidän Boris Johnson. Soini kertoi blogissaan, että hän ei ole piitannut mitä mieltä muut ovat hänestä. Väärin, Soini edustaa maatamme ulkomailla. Silloin perusasiat pitäisi olla kunnossa. Mitä, jos olympialaisten avajaisissa joku Suomen joukkueen jäsen menisi kentälle farkuissa ja punaisessa paidassa. Älämölööhän siitä nousisi. Ei Erkki Tuomiojakaan aina kovin siisti ulkoministerin ollut, mutta siistimpi kuin Soini. Alexander Stubb sai huutia pukeutumisestaan pari vuotta sitten, jopa Perussuomalaisilta. Jokainen voi olla Stubbin politiikasta aivan mitä mieltä tahansa, mutta kyllä Stubb osasi ulkomailla pukeutua ja vaatteensa kantaa. Kyllä Stubbin haukut pukeutumisesta menivät aivan väärään osoitteeseen. Eduskunnassa pitäisi joku pitää tapakasvatusta ministereille, jotka edustavat Suomea. Pienillä kikoilla saisi Soinin edustavammaksi. Eri asia olisi, haluaako hän sitä. Pahin skenaario on se, että Soini on huippukokouksessa Mari-paita päällä ja sininen kannattajahuivi kaulassa. Siinä ei kyllä mitkään stailauksetkaan auta.

Ei ole kauan aikaa siitä, kun suomalaiset naureskelivat neuvostoliittolaisille votkaturisteille. Silloin tehtiin vielä suurta vaatekauppaa venäläisten kanssa. Ei niin väliä laadusta ja muodista. Sitten, kun Neuvosliitto hajosi loppui myös suomalainen vaateteollisuus. Ei ollut enää markkinoita. Soini edustaa pukeutumisessaan vielä tuota vanhaa idänkauppaa. Se antaa muulle Euroopalle viestin, ettei maastamme kannata mitään ostaa. Huipputasolla pukeutumisella on väliä, halusi sitä tai ei. Joku sanoi, että Soinin pitäisi mennä vaatturille. Totta, mutta se ei auta, jos virheitä ei oteta pois ja mies ei halua itse sitä. Itse asiassa tämäkin episodi saattaa nostaa Soinin osakkeita kannattajiensa keskuudessa. Rähjäinen rönttyjoonas koetaan hyvinkin kotoisaksi.

Soinin puolustukseksi hän ei ole koko eduskunnan, eikä edes oman puolueensa huonoin pukeutuja. Hän on kuitenkin se Suomen ykkös käyntikortti maailmalla. Sen edes pitäisi olla kunnossa, että ulkomaankauppa kävisi. 

Kuva; Flazingo Phot.