1. tammi, 2017

Suomi 100

Olipa mahtava show kansalaistorilla. Hienoa musiikkia ja esityksiä. Monta kertaa hiiri tallusti selässä. Kun vuosi vauihtui alkoi Daruden Dj-säestyksellä sellainen tykitys, ettei paremmasta väliä. Oli siinä kameramies ihmeissään, minne suunnata kameran linssi. Hirveetä räiskettä ja valojen säihkettä. En ole ennen rokannut ja ottanut kuvia samaan aikaan. Loistava alku juhlavuodelle.

Moitteita sai ruokailu ja turvallisuus. Minkäänlaista turvatarkastusta ei ollut. Olisi siinä ollut ihmettelemistä, jos heti avauksessa olisi kunnolla jysähtänyt. Suomi uskoo vieläkin olevansa lintukoto. Ei hyvä.

Toinen huoli oli ruoka. Jonotin kuvauspaikkaa 3 tuntia + 5 tuntia kuvaamista. Laskin, että saan ruokarekoista ruokaa ja lämmintä juotavaa. Ei niin mitään. Ensimmäinen ruokapiste näytti olevan vasta Finlandiatalon kulmilla kotiin lähdössä ja siihenkin tietysti kauhea jono. Suljettu Mansku olisi voinut olla täynnä ruokakojuja. Ohjelma oli muuten kyllä todella hyvää ja Backmanit Tillsammans yhdessä ja erikseen hyviä. Pientä viilausta parissa kohdessa olisi voinut olla historiallisissa esityksissä, filmitallenteissa, mutta kokonaisuus ainakin 9 !/2.

Kuvassa Remu laulaa Get On ja missä seurassa.

#suomi100