17. syys, 2017

Värien leikkiä

Eilen oli upea valo ja tänään jatkuu. Lähdin eilen matkaan jo kuuden jälkeen kuvaamaan. Sainkin monta onnistunutta otosta Helsingin rannoilla Kaivopuistossa ja Eirassa. Kävin vielä katsomassa miten Kauppatori heräili uuteen päivään. Oli kiva katsella, kun torimyyjät rakensivat kojujaan raikkaassa syys-säässä.

Iltapäivällä lähdimme Jaanan kanssa tallustelemaan HAMiin. Eero Nelimarkan näyttely ei ihan hirveästti sytyttänyt. Aika sovinnaisia töitä sihen nähden, että herra on ollut pelipaikoilla iloisessa Pariisissa 1920-luvulla. Ehkä silloin suomalaiset eivät ole uskaltaneet heittäytyä tavoittelemaan uusia taidesuuntauksia.

Yläkerroksessa meno oli aivan erilaista. Siellä oli kolme suomalaisen nykytaiteilijan Jukka Korkeilan, Elina Merenmiehen ja Anne Retulaisen retrospektiivinen yhteisnäyttely. Upeita suuria ja värikkäitä töitä Tunsin oikein, kun keho olisi pantu tuulitunneliin tuulettumaan. Poks, poks ja räts aukesivat maalipurkit ja tunsin lentäväni  Töölön talojen yllä. Tuonee pitää vielä ehdottomasti palata ennen näyttelyn loppua. 

Tänäänkin olisi tehnyt mieli lähteä kuvaaman, mutta pitää kuvata koko päivä uistimia tarjoushuutokauppaan. Hyvää tavaraa on taas tarjolla.