3. kesä, 2020

Pop-Up ravintola

Hallituksen Pop-Up ravintola "lisätalousarvio" on auki läpi yön. Hallitus on ottanut jo vuoden neljännen lisätalousarvion. Nyt otettiin lainaa lisää 5,5 miljardia ja yhteensä nettolainanotto on tänä vuonna jo mahtipontiset 18,8 miljardia. Vaikka lainaa otetaan ennätyksellisiä määriä, niin pienyrittäjiä ei paljon muisteta. Heille ei hallituksen Pop-Up ravintola ole tarjonnut edes yhtä euron puurolautasta, puhumattakaan maukkaista lisukkeista. Onnenpyörä ei ole osunut kertaakaan pienyrittäjien kohdalle. Ilamastorahastokin sai taas sentään 300 miljoonaa lisärahaa.

Saa nähdä missä luvuissa liikutaan loppuvuonna. Meneekö rikki jo 30 miljardin raja. Viisikkoa ei selvästi paina rahahuolet. Politiikkaa on helppo tehdä, kun rahahuolet ei paina. Entä sitten se tuleva päivä, kun korot nousevat. Silloin velkakello alkaa raksuttaa yhä kiihtyvämmällä vauhdilla. Nyt tuntuu, että hallituksessa on hurlumhei meininki. Samaan aikaan Helsingissä alkaa olla ydinkeskustassa olla tyhjiä liikehuoneistoja yhä enemmän. Montaa liiketilaa onkaan tyhjänä vuoden kuluttua. Se ei taida paljon hallitusta painaa. Samaan aikaan Keskustan. Katri Kulmuni ottaa esiintymiskoulutukseen konsultointia yli 50000 eurolla. Jotain rotia pitäisi hallituksessa olla. Valtiovarainministerin salkkua ei pitäisi ottaa vastaan, jos esiintyminen ei ole hallussa. 

Pitää sanoa, että ainakin minua pelottaa hallituksen huippuketju Maria Ohisalo-Li Andesson- Katri Kulmuni. Mitä kolmikko saakaan aikaan ennen kuin vaalikausi on ohi. Viisikko on vielä suuremmassa pulassa.Vatiovarainministerillä tuntuu olevan rento chillaileva ote, mutta hymy saattaa hyytyä, kun budjettivaje pitäisi repiä joskus umpeen. Se ei auta, että työllisyystavoitetta nostetaan utopistisesti, jos keinot kokonaan puuttuvat. Nyt ei ikävä kyllä kovin hyvältä näytä.

#lisätalousarvio #valtionbudjetti #julkinentalous #konsultointi #huippuketju #katikulmuni #keskusta #mariaohisalo #liandersson #työpaikat #tyhjätliiketilat #pienyrittäjä #työllisyys #puurolautanen #euronpuurolautanen #rotia #budjettivaje #korotnousee #vaalikausi #hurlumhei #valtionvelka #nettolainanotto #esiintymiskoulutus #konsultit #chillailu #eihyvältänäytä