21. tammi, 2021

Mikko Kärnä

Harvoin olen samaa mieltä Keskustan Mikko Kärnän kanssa. Nyt on kuitenkin asia mistä kannattaa antaa hänelle täydet pointsit. Kärnä on tehnyt rikosilmoituksen Helsingin kaupungista. Hän haluaa selvittää täyttääkö ympäristörikoksen se, että Helsingin kaupunki kippaa puhdistamatonta lunta mereen. Lumen mukana menee mereen helvetisti mikromuovia ja tonnettain muuta roskaa.

Ajatellaan yhtä muovipakkausta. Kuinka monta vuotta kestää sen maatuminen meressä. Aivan helvetin monta vuotta. Jos päivässä mereen menee tuhansia pakkauksia tietää se luonnolle ja kaloille aikamoista tuhoa. Lopulta mikromuovi palaa kuitenkin ihmisiin.

Keskusta kaipaa nyt hyviä ulostuloja. Kannatus ei ole noussut uuden puheenjohtajankaan avulla. Puheenjohtajaa ei voi taas vaihtaa, ainakaan ennen vaaleja. Jos vaaleissa ei tule menestystä, niin oppositio alkaa nopeasti kutsua. Vihreiden ehdotus Teslojen valtion takuulainoista, ei ainakaan parantanut tilannetta, vaikka Keskusta antoikin asiasta pontevan vastauksen hallituskumppanille.

Suomalaiset tarvitsevat järkeviä kotimaisia ympäristötekoja, eikä osallistumista kaikenmaailman parantamisiin. Itämeri on meidän meremme. Pidetään siitä enemmän huolta. John Nurmisen säätiön työ on turhaan, jos sinne kipataan päivässä tonneitatin roskaa. 

#mikkokärnä #keskusta #muoviroskaa #mikromuovi #muovi #helsinginkaupunki #vihreät #tesla #takuulaina #pontevavastaus #oppositio #kannatus #kuntavaalit #kotimaisiaympäristötekoja #valtiontakuulainat #itämeri #puhdasitämeri #nurmisensäätiö #johnnurmisensäätiö