5. joulu, 2012

Itsenäisyys

 

Väärään suuntaan vierivät rattaat. Omaisuus kuormassa. Ylämäessä hevosen vapaana hakkaava harja. Ei tietoa huomisesta. Mukana kotieläimet, pienempi omaisuus. Takana koti, viljapellot, koivikot, Antrean- verkot.

 

Tuntemattoman sotilaan haudalla vartiosotilas ja valkoiset lepattavat kynttilät. Äidillä ryppyinen valokuva lompakossa ja kuvan kaihoisa katse. Lapsi leikkii lattialla. Isä jäi taistelutantereelle Tali-Ihantalaan. Uhrautumista isänmaan ja meidän muiden puolesta.

 

Hyvää itsenäisyyspäivää. Sytytä kynttilä kaatuneitten muistoksi.

 

 

Silta

 

Aseiden lukkojen äänet ovat hiljentyneet, taistelutantereella hiljaisuus, usva leijuu koivikkojen yllä, ei tykkien jyske enää kuulu, valkoinen kyyhky louhikoiden päällä, on silta korjattava ja rakennettava uudelleen yli hiljaisen virran.

 

 

 

Kunniamerkit

 

Todelliset kunniamerkit ovat sankarihaudoilla sinivalkoisen taivaan alla,  äitien valuneet kyyneleet jääpuikkoina hautojen tomuisilla kummuilla. Ei isänmaallisuus ole pelkästään silkin kahinaa ja loistetta, vaan tekoja isänmaan puolesta. Havut sankarihaudoilla lämmittävät enemmän, kuin tyhjät kunniamerkit.