5. tammi, 2013

Niinistön ehdotus

Presidentti Niinistö aloitti vuoden sohaisemalla muurahaispesää. Hän toivoi kohtuullisuutta. Se voi olla meidän tsaarinaikaiselle virkamiesarmeijalle vaikeata. Ennen virkamiehet tyytyivät nakkileipään, mutta nykyisin pitäisi saada rasvaista grillikylkeä. Mieluiten kunnon siivut joka vuosi palkkaan lisää. Virkamiesten palkat ovat karanneet käsistä. Kaupunginjohtajakin saa parempaa palkkaa, kuin Lontoossa ja New Yorkissa on totuttu vastaavissa hommissa. On hienoa, että Niinistö uskaltaa puuttua epäkohtiin. Tietysti sillä tavalla ei saa eniten kavereita, mutta viis siitä. Jonkun on laitettava kapuloita jähmeän virkamieskoneiston rattaisiin ja oltava tienavaajana.

 

Tietysti ehdotus on saanut lukemattomat kansanedustajat tuohtumaan. Heidän mielestään kaikki hoituisi pelkillä vanhanaikaisilla veronkorotuksilla. Maailma on muuttumassa. Pelkillä veronkorotuksilla tapetaan loputkin pienyrittäjät maastamme. Kaikki eivät voi olla pelkkiä virkamiehiä. Meille tarvitaan luovuutta, innovaatiota ja uusia työpaikkoja. Pelkällä vanhanaikaisella

politiikalla se ei onnistu. On kaadettava valtarakenteita, vaikka se tekisi kipeää. Presidentti Niinistö on raikas ilmestys perinteisten tylsien politiikkojen ja virkamiesten joukossa.