22. helmi, 2013

Huutokaupat

Kihisee, kahisee, kohta saa  taas huutaa. Huutokaupat lähestyvät kovaa vauhtia. Alle kaksi kuukautta Wanhat Wehkeet ja Wieheet Ry:n kevään huutokauppaan, joka pidetään Kemissä Vallitunsaaressa 20.4.2013. Näyttö klo 10.00 ja huutokauppa klo 12.00. Tavara on jälleen todella laadukasta. Vanhat esineet ja modernit esineet ottavat tiukasti mittaa toisistaan. Kumpi vie voiton?  On mielenkiintoista nähdä, mitkä ovat päivän Highligts? Tarjokkaita on useita. En tiedä kaikista kohteista, mutta ainakin taso on korkealla. On lohipeltejä, lohikeloja, uusia ja vanhoja pätäköitä, perhoja ja monenlaista muuta tavaraa, jotka saa ostajien mielet levottomiksi. Kunpa pääsisi jo heiluttamaan pahvia.

Suuressa maailmassa pidettiin Guyette, Schmidt, Deeter kaavehuutokauppa mennä viikolla. Jälleen kärkeen nousi oma suosikkini Elmer Crowell (1862-1952), jonka sukiva pikkukuovi nousi hintaan 34.500 dollaria. Siinä olisi ollut hieno kohde, ellei lompakkoni pohjasta loistaisi aurinko sisään. Samaan hintaan nousi myös Ward Brothersin punasotka. Tämä oli vasta alku veryttelyä, sillä huhtikuussa on vasta kevään päähuutokauppa kaaveissa.

Paljon halvemmalla pääsee Kemissä vaikka Kemin Matisse onkin tehnyt huutokauppaan kansainvälisen teoksen. Täällä kohteisiin pääsee kiinni paljon halvemmalla. Ai, kun pääsisi jo hipelöimään kohteita. Polttaa, polttaa. Saisipa huudettua edes pari kohdetta.

 

Kuvan pätäkkä: Timo Akola