Blogi

20. kesä, 2019

Juhannus on taas käsillä, keskikesän suuri juhla. Sää pitäisi olla tällä kertaa kohdillaaan ainakin etelässä. 

Kalastustavarat on taas pakattu. Tällä kertaa ei lähtenyt yhtään jigiä matkaan. Kaivelin nipun vanhoja vapoja ja vanhoja uistimia kassiin. Nyt on teemana vintage-kalastus. Katsotaan mitä tapahtuu. Voi olla, että tulee paljon tärppejä, mutta tartutus on vaikeaa. Ainakin viime vuonna yhden vanhan lakikuituvavan kanssa melkein kaikki kalat irtosivat. Se on varmaa, että hauskaa ainakin tulee olemaan. Ainakin auringon puolesta pitäisi olla ahven syönnillään. Pitää koittaa saada mahdollisimman paljon kaloja eri vieheillä.

Kaikille lukijoille mahtavaa juhannusta. Muistakaa pukea vesillä pelastusliivit ja kalassa suojalasit. Turvallisuus pitää olla kohdillaan. Nautitaan kesästä!

#juhannus #lasikuituvapa #vanhatuistimet #tärppi #turvallisuus #pelastusliivit #suojalasit #jigi  #ahven #ahvenensyönti #hauskaa #vapa #järvi #maaseutu

19. kesä, 2019

Päivi Räsäsetä alkaa kohta tulla uusi Paavo Väyrynen. Tässä vaiheessa mainoksessa sanottaisiin, että ota Snickers, niin tulee hyvä mieli. Nyt Päivi Räsänen on vetänyt herneet siitä, että kirkko on Setan virallinen partneri. Päätöksen on tehnyt Kirkkohallituksen johtoryhmä ja myös arkkipiispa on päätöksen takana. Räsänen sanoi harkitsevansa kirkosta eroamista. Eli nyt kirkosta eroavat kaikki osapuolet: ne ketkä kannattavat Räsästä ja he ketkä eivät pidä hänen kannanotoistaan.

On hyvä, että kirkko on mukana tukemassa Pride-viikkoa 24-30.6. Mutta toteutuuko tasa-arvo kuitenkaan vielä evankelis-luterilaisessa kirkossa? Samaan aikaan saavat pastorit varoituksia vihittyään samaa sukupuolta olevia pareja kirkossa. 

Kristillinen puolue ja sen jäsenet ovat ihmeellinen voimavara. Kaikki menee oikeastaan siihen asti hyvin, kun aletaan puhua alkoholista, abortista tai homoista. Räsäsellä oli abortistakin pari viikkoa, sitten mielipide, jossa hän kannatti Yhdysvaltain tiukentuneita aborttilakeja. Räsänen siis haluaisi meilläkin tuoda puoskarit takaisin harjoittamaan ammattiansa. Sillä niinhän tuossa asiassa lopulta kävisi, kun abortit kiellettäisiin. Räsäselläkin on oikeus mielipiteisiin, mutta se aiheuttaa kyllä aika suuren vastapallon kansalta. Kuitennkin Räsänen saattaa olla vain iloinen saamastaan huomiosta.

#päiviräsänen #kirkkovaltuusto #seta #piispa #pride # paavoväyrynen #snickers #evakelisluterilainenkirkko #pastorit #kristilliset #viina #abortti #homot #puoskarit #aborttilaki

18. kesä, 2019

Aamut ovat kesässä parhaita. Ei ole turhan kuuma, kun aurinko ei vielä porotaa. Pientä aamukirpeyttä sopivasti ilmassa. Silloin kuvaaminenkin on todella mukavaa. Tässä kuvassa hieno Antti Turusen jatkovaappu/decoy. Hieno yksilö ja hienoa käsityötä. Taitaisi hauet olla ihmeissään, jos tuolla lähtisi kalaan.

#decoy #fishdecoy #aamut #aamu #valokuvaus #anttiturunen #hauki #kalastus #jatkovaappu #käsityö #aamukirpeys

17. kesä, 2019

Suositeltavaa hampurilaisfilosofiaa! Friend & BRGS!

#hampurilainen #burgers #hamburges #friendsbrgs #firends #leipoa #kotimainenliha #liha

17. kesä, 2019

Se on taas juhannusviikko. Tällä kertaa olin enemmän varuillani ja juhannusviikko ei nyt niin yllättänyt. Kuitenenkin nyt yllättää voi se, että ensi viikolla taas päivä lyhenee jo. Kuitenkin heinäkuu on minulle se vuoden makein kuukausi, vaikka syksykin on ihan jees. Nyt voi kalaakin tulla, sillä nyt ainakin on luvattu kunnon hellettä juhannukseksi. Pitää vain jotenkin yrittää, ettei syö ihan tajuttomasti juhannuksena. Ongelma on vaan se, että kun kaikki ruoka on niin hyvää, niin tulee helposti syötyä liikaa. En tiedä onko uutta pottua tarpeeksi tarjolla. Lisäksi kalaa ja hirveä, mutakakkua ja rahkaa. Varmaankin tulee tehtyä myös herkkusieniä aurajuustolla. Juhannuksena on parasta yhdessäolo, kalastus ja ruoka.

#herkkusieni #hirvi #hirvenliha #rahka #mutakakku #kakku #juhannus #sää #päiväpitenee #lämminsää #lämmintä #heinäkuu #makeinkuukausi #syksy #ruoka #herkkusieni #kalastus #ruoka #aurajuusto #yhdessäolo #juhannushelteet

Viikon katutaide on Montmartresta.