Blogi

2. kesä, 2020

Pitihän tänään kömpiä ulos museokierrokselle Jaanan kanssa. Ensin Seppo Fräntin näyttely "Hullu rakkaus" Kiasmassa ja sen jälkeen HAMin näyttelyt Tennispalatsissa. Todella hauska päivä oli museoholistille. Onhan tätä päivää jo kaivattu. Ainakin minulle se on paljon parempaa kuin istua terassilla kaljalla. Kuitenkin suuri yleisö taisi olla tänään kalajalla, sillä tänään museoissa tuntui, että oli palattu aikaan ennen museokorttia. Ei se mitään, meillä oli oikein hauskaan. Samalla tein myös omaa valokuvataidetta kameralla.

#ham #kiasma #tennispalatsi #seppofränti #hullurakkaus #terassi #ulkoterassi #museokortti #museot #suomenmuseot #museoholisti #museumstuff #portrait #urban #helsinkistreets #helsinginkadut #valokuva #katukuvaus #valokuvataide #contemporaryart  #helsinkistreets #museonäyttely #taidenäyttely #museumart #helsinkimuseum #modernart #nykytaide #kokoelma #keräily #collectibles #olut #oluella #kaljalla

1. kesä, 2020

Tänään tuli voimaan monia Korona-ajan lievennyksiä. Lähtisinkö tänään Roskapankin terassille Kallioon kittaamaan kaljaa. En lähtisi se olisi tylsää, mutta voisin lähteä syömään johonkin hyvään  ruokaravintolaan kaupungille. Maauimalaan en menisi tungeksimaan, enkä siihen viereen Linnanmäelle. Huvipuistossa tuntisin oloni turvattomaksi, joten sinne en ainakaan menisi. Sen sijaan voisin mennä museoihin, ellei tänään olisi maanantai, jolloin ne useimmat ovat suljettuna. Varaisinko matkan Espanjaan, Italiaan tai Kreikkaan. En varmasti, sillä sinne en lähtisi ellei joku pakottaisi. Jäisi kyllä se Tukholmankin risteily käyttämättä, vaikka ruotsalaisten mielestä tilane on ihan hanskassa. Vähän he kuitenkin ovat suomalaisille ja tanskalaisille vihaisia.

Elämä jatkuu ja kohta näkyy miten vanhat rajoitukset purevat. Toivon vain, ettei viime viikonlopusta syntyisi uutta koronapiikkiä tartuntoihin. Minäkin yritän olla varovainen, kun käyn kaupungilla.

#lievennyksiä #korona #koronavirus #koronalievennyksiä #syömään #ruokaravintola #helsinginkatu #kaljaa #terassi #ulkoterassi #maauimala #uimastadion #huvipuisto #linnanmäki #ruokaravintola #hyväruokaravintola #turvatonolo #maannantai #museotsuljettu #museot #museokortti #italia #espanja #kreikka #tukholma #risteily #tukholmanristeily #elämäjatkuu #koronapiikki #suomalaiset #tanskalaiset #tungeksiminen #streetphotography #helsinkistreets #urban #urbanstreets #lifeline #varovainen #varovainenkaupungilla #ruotsalaiset

31. touko, 2020

Tullessani kuvaamasta kohti kotiani Espoossa, niin näin taivaalla lentokoneen. Kone kiinnitti huomiota, koska se lensi niin matalalla ja siinä oli niin vähän tekstiä. Sanoin Jaanalle, että olikohan siinä joku sotoilaskone. Kotona luin lehdistä, että iltapäivällä saapui lento Turkista, missä oli al-Holin leiristä saapuneita lapsia ja äitejä. Sitä en varmasti tiedä, onko tuo se lento, mutta saattaa hyvinkin olla. Ehkä ulkoministeri Pekka Haavisto saattaisi tietää siihen vastauksen. 

Lehdistössä ilmoitettiiin, että koutiutetut "palanneet Suomeen kaupallisella reittilennolla" ilman viranomaisia. Mukana ei ollut suomalaisia viranomaisia. Minua ihmetyttää se, että mikä kaupallinen reittilento on lentänyt Suomeen koronaikana. Viranomaisten puuttuminen lennolta ihmetyttää myös. Onko äidit olleet ilman vartiointia lentokoneessa?

#lento #lentoturkista #alhol #turkki #ulkoministeri #pekkahaavisto #matalalla #sotilaslento #vastaus "espoo #lentokone #viranomainen #vartiointi #koronaika #lento #korona #royalairforce

30. touko, 2020

Tänään oli paljon porukkaa ulkona juhlimassa koulujen päättymistä. Turvavälit olivat vähän niin ja näin ja loppuillasta kaulailua oli runsaasti. Porukka oli muuten aika asiallisesti, mutta roskaa oli paljon nurmikoilla ja meressä. Koronan takia mereen joutuu huomattavaista enemmän muovia ja pakkausmateriaalia. Meressä kellui tolkuton määrä muovitavaraa Hakaniemessä. Se tietää kalojen ja lintujen kuolemaa. Muovin maatuminen mikromuoviksi kestää todella kauan.

#meri #muovi #koulujenpäättyminen #maatuminen #mikromuovi #muovitavara #kaulailua #korona #turvavälit #loppuilta #kaulailu #juhliminen #roskaa #roskaatolkuttomasti #hakaniemi #kalat #linnut #kuolema #kamppi #helsinki #helsinkistreet #sreetphotography #katukuvaus #helsinginkadut 

29. touko, 2020

Omistaako Kiina kohta koko maailman. Eurooppa ja EU ottaa vain koko ajan uutta lainaa. Pakko ottaa lainaa, muuten tulee lama sanotaan. Taitaa lama tulla kuitenkin myöhemmin. Ennen painettiin lisää rahaa huonoina aikoina. Se kiihdytti kulutusta, mutta myös inflaatiota. Nykyisin otetaan lisää lainaa. Jospa se laina menisi vielä oman maan hyödyksi. Vielä mitä, me otamme lainaa, että muilla mailla menisi paremmin. Kuka huolehtisi meistä suomalaisista?

#kiina #laina #devalvaatio #suomalaiset #kulutus #eurooppa #eu