Blogi

9. tammi, 2021

Oltiin äsken katsomassa, kun lapsenlapset luistelivat kentällä. Kyllähän siinä aika paljon tapahtumia oli. Kenttä oli vähän epätasainen ja jääkone ruiskutti vettä kentälle. Vähän aikaa piti odottaa, että vesi jäätyi. Kuitenkin lapset luitelivat iloisesti ainakin siihen asti, kun eväät muistuivat mieleen.

#luistelu #luistinkenttä #jääkone #epätasainenjää #vesi #iloinen #eväät #lapsenlapset #urheilu #eväät

8. tammi, 2021

Tänään kävin katsomassa miltä näyttää Kauppatori, mistä on "Kauppatorin grilli" hävinnyt pois. Onhan se todella absurdia, kun tuottava yritys ajetaan pois. Päivänvastoin kaupungin olisi pitänyt palkita yrittäjä siitä, että hän elävöittää toria aamusta iltaan ja vuoden ympäri. Valitettavasti kaupungin päättäjät tekivät odella huonon päätöksen.

Toivottavasti Vihreiden Anni Sinnemäestä ei tule Helsingin pormestaria, ainakin minun mielestäni. Silloin lähtee varmaankin loputkin grillit pois Helsingistä. Surullista niin surullista. Jos ette usko minua, niin katsokaa Helsingin ympäristölautakunnan äänestys asiasta. Ensin hävitettiin bensa-asemat. sitten persoonalliset elokuvateatterit ja nyt grillit. Stadi et todellakaan ole enstisensä.

#kauppatori #kauppatoringrilli #annisinnemäki #torikauppa #kaupunkikuttuuri #stadi #elokuvateatteri #bensaasemat #grillit #vihreät #annisinnemäki #päättäjät #kaupunginpäättäjät #elävöittäätoria #palkita #absurdia #yrittäjä #persoonalliseteloluvateatterit #vihreät #helsinginpormestari

7. tammi, 2021

Washingtonissa on tapahtunut demokratiaa halventavaa toimintaa, kun Trumpin kannattajat valtasivat kongressirakennuksen ja yrittivät estää kogressiedustajien toiminnan. Salaisen palvelun poliisit suojasivat kogressiedustajia ja neljä mielenosoittajaa on saanut surmansa. Myös kyynelkaasua on käytetty mielenosoittajia vastaan.

Twitter ja Facebook ovat asettaneet pannaan Donald Trumpin Twitter- ja Facebook-tilit.

Vaalitulosta pitää osata kunnioittaa oli se sitten äänestystulos kuinka huono tahansa. Tapahtuma jättää todella suuret arvet Yhdysvaltain historiaan ja saattaa vaikuttaa vielä pitkään maan yleiseen turvallisuuteen.

#washington #capitol #kongressiedustajat #gongressi #salainenpoliisi #demokratia #vaalitulos #mielenosoittajat #historia #yleinenturvallisuus #donaldtrump #twitter #facebook #tilit #äänestystulos

Kuva: kidTruant

6. tammi, 2021

Muistatko ajan, kun lakanat olivat vielä pehmeitä ja sänkyyn oli mukava mennä peuhaamaan ja nukkumaan. Nykyisin Finlaysoninkin lakanat on vain peltikaton ja makkarankuoren risteytyksiä. Ne ovat nihkeitä ja vastenmielisiä. Taas yksi syy miksi kaikki tuotanto on kannattanut siirtää Tampereelta kaukomaihin. Uudet lakanat eivät ole enää iloinen asia ja kotimainen laatu on vain kaukainen muisto.

#kotimainen #kotimainenlaatu #finlayson #lakanat #uudetlakanat #pehmeätlakanat #makkarankuori #peltikatto #tampere #hikipajat #tuotantokaukomaissa #peuhaaminen #nukkuminen #laatu 

5. tammi, 2021

Nyt kannattaa varoa ulkonaliikkumista. Nyt on vaarallisen liukasta. Olin eilen kuvaamassa Lauttasaaresssa, ja pitää sanoa, että pelkäsin monta kertaa menevänäni nurin. Sain tasapainoilla oikein kunnolla ja illalla ostin sitten nastat kenkien pohjaan. Tosin ei se pystyssä pysyminen niidenkään kanssa ole varmaa.

Oheisen kuvan mäessä oli kyltti, ettei talvikunnostusta, vaikka ohi menee varmasti satoja ihmisiä päivittäin. Sen sijaan huoltoyhtiöt on todella huonosti hiekoittaneet taloyhtiöiden edustaa. Muutama hiekanjyvä siellä täällä ei paljoa tilannetta pelasta. Vats sitten, kun jonkun lonkka murtuu saatetaan aloittaa katuja hiokottamaan paremmin. Hoka talvi aivan sama tilanne. talvi jotenkin ylläöttää taloyhtiöt ja hiekkaa ei käytetä tarrpeeksi. Tulee kyllä ikävä vanhanajan talonmiehiä ja sitä miten kiitettävästi he hiekoittivat jalkakäytävät.

#liukasta #talvi #eihiekoitisusta #eitalvikunnostusta #lauttasaari #huoltoyhtiöt #nastatkenkiin #kenkienpohjat #nastat #mäki #jalkakäyttävät #lonkkaleikkaus #hiekka #hiekoitus #hiekanjyvä #siellätäällä #ulkonaliikkuminen #hiekoittaneet #taloyhtiöt #talonmies #pelkäsin