Blogi

18. huhti, 2019

"Tonto" yksinäinen ratsastaja ei ratsasta enää. Timo Soini päättää pitkän poliittisen uransa. Hän tietää, että Mersun takapenkiltä on mukavampi lopettaa poliittinen uransa, kun Jakomäen lähiöpubissa nelosstoben ääressä. Kukaan tuskin olisi uskonut, että Soinista tulee ministeri ja vleläpä ulkoministeri. Pesti oli oiva pakopaikka Soinille. Ei tarvinnut kuunnella kettuilua ja länkytystä eduskunnossa Suomen kamaralla.

Oheisessa kuvassa näkyy hyvin Soinin puutteet ulkoministerinä. Pekeutumnen on kuin Mikkkihiiri merihädässä. Tuplakalvosimet 10 cm turhan pitkät ja ylänappi huolettomasti auki. Jopa Erkki Tuomioja oli aikoinaan parempi pukeutuja. Tuleeko Erkki takaisin ulkoministeri vai pedataanko paikka Pekka Haavistolle. Pekka voi hääriä ulkomailla ja pelastaa maailmaa Caruna-miljardeilla.

Ulkoministerin pukeutuminen on ykköskorttimme maailmalla. Ulkoministerillä on varaa vaikka teettää oikeat pituiset hihat ja kalvosimet. Hyvä pukeutuminen voi vaikuttaa lopputuloseen tiukoissa neuvotteluissa.

Soini lähtee politikasta, kuin hauki kaislikosta. Seteliselkärankainen nauraa Suomen kansalle matkalla pankiin. Oliko hän sinisten viimeinen ministeri? Löyhä solmio vaihtuu Soinilla Maripaitaan ja lippuun Vermon raveihin. Soini viilettää auringonlaskuun pappamopolla HK:n nakkimuki toisessa kädessä.

#timosoini #siniset #sininentulevaisuus #ulkoministeri #kuinhaukikaislikosta #erkkituomioja #pekkahaavisto #caruna #carunakaupat #demarit #vihreät #maripaita #tuplakalvosin #vermonravit #nelosstobe #jakomäenlähiöpubi #lähiäpubi #seteliselkärankainen #pankki #nauru #valkoinenpaita #hknakkimuki #nakkimuki #pappamopo #eduskunta

Kuva: Estonian Foreign Ministry.

17. huhti, 2019

Taas on käynyt lisää kävijöitä katsomassa kuviani Flickerissä. Eilen meni 6 miljoonan kävijän raja rikki. Kyllähän kuvaaminen on vielä paljolti opettelua, mutta onneksi mennään koko ajan eteenpäin. Kivaa puuhaa ja mukavaa jos tulee onnistumisia. Toivotaan, että vielä olisi parhaat kuvat itselläni ottamatta. Olen vielä sekakuvaaja, enkä ole mihinkään vielä erikoistunut. Luonto, kaaveet, Lappi, potretit, uistimet, lohiperhot, Ahvenanmaa, Folk Art, kaupungit ja Helsinki ovat suosikkejani valokuvauksessa.

#valokuvaus #flickr #kävijät #kävijämäärät #valokuva #foto #photo #onnistuminen #mastershots #mastershotz #kivaa #hauskaa #ahvenanmaa #lappi  #lohiperho #nainen #potretti #folkart #helsinki #uistin #kaave #kaaveet #houkutuskuvat

16. huhti, 2019

Monelle oli tänään onnen ja ilon päivä, kun Juha Sipilä ilmoitti erostaan. Itse en kyllä kuulu mitenkään heihin. Jos Antti Rinne saa yhtä hyviä talous ja työllisyyslukuja aikaan kuin Juha Sipilä  seuraavan hallituskauden jälkeen, niin nostan hänelle suurta hattua. Oliko Juha Sipilä turhan hyvä Suomeen ja häntä ei sen takia ymmärretä? Tulevan pääministerin pitäisi edes jotain sentään ymmärtää taloudestakin.

Pienet vaalivoittajat Vihreät ja Vasemmistoliitto tänään ottivat kantaa Sipilän eroon. Hallitusyhteistyö on helpompaa kuulemma nyt Keskustan kanssa. Li Andersonin mukaan pyritään punavihreään hallitukseen. Siinä sitä ei ole nöyryyttä yhtään. Viidenneksi ja kuudenneksi suurimmat alkavat neuvomaan marssijärjestystä. Hallituksen muodostaminen on kuulemma helppoa, kun asentoja on valmisteltu jo etukäteen. Demaritkin torppasivat jo Perussuomalaiset. Onhan heillä sentään mahtava yli 6000 äänen mandaatti ja Haavistolla ja Andersonilla paljon vähemmän. Kokoomuksen Petteri Orpo oli tänään sentään nöyrää poikaa ja sanoi neuvottelevansa kaikkien puolueiden kanssa.

Tuskin Juha Sipilää saadaan takaisin, jos punavihreä ketsuppipullohallitus rötvää kunnolla Suomen talouden ja työllisyyden. Sitten vain arvaillaan kuka lähteekään ensimmäisenä hallituksesta. 

#juhasipilä #keskusta #anttirinne #demarit #perussuomalaiset #asentoja #petteriorpo #nöyryys #ketsuppipullohallitus #hallitus #liandersson #vasemmistoliitto #vihreät #pekkahaavisto #puolue #rötvää

Kuva: Kansallisarkisto.

15. huhti, 2019

Yksi Pariisin tärkeimmistä maamerkeistä Notree-Damen katedraali on ilmiliekeissä. Palon ei uskota olevan yhteydessä terrorismiin, vaan palon uskotaan saaneen alkunsa korjaustöistä. Katedraalia alettiin rakentaa 1163 ja valmiiksi se tuli 1345.

#notredamen #katedraali #paris #pariisi #seine 

15. huhti, 2019

Huh,huh olipa vaali-ilta. Perussuomalaiset tulivat lopussa todella kovaa. Heidän kasvutarinansa hakee vertaistansa Suomen vaalihistoriassa. Pitää muistaa, että vuosi sitten he olivat gallupeissa vielä Vihreiden ja Vasemmistoliiton takana. Jotta päästäisiin tälläiseen lopputulokseen, niin silloin ollaan tehty paljon asioita oikein. Kuvassa yksi asia. Heli Rantasen vaalityö näkyi todellakin Helsingin katukuvassa. Hänen tiiminsä toimi todellakin yhteen ja teki rutkasti töitä.

Vaikka Antti Rinne voitti vaalit, niin voitto tuntuu varmasti tappiolta. Vaalituloksen olisi pitänyt olla paljon parempi. Antti Rinne sössi asiat loppusuoralla. Odotan vain Timo Harakan avautumista asiasta. Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että juuri Antti Rinne oli todella huono ja sekava vaalitenteissä.

Juha Sipilää käy sääliksi - mielestäni hän ei ollut nin huono, kun tulos antaa ymmärtää. Hänestä tuli sylkykuppi kansan keskuudessa. Teki kovan tuloksen työvoimapolitiikassa, mutta sitä ei nyt silti arvostettu. Ehkä seuraavan hallituskauden jälkeen arvostetaan.

Kokoomuskin teki nousujohteisen kampanjan ja otti torjuntavoiton, josta ansiot menee Petteri Orpolle.

Keskustaakin surkeampi vaalitulos oli Ylelle. Heidän galluppinsa Helsingin vetovoimaisemmista ehdokkaista oli suorastaan ala-arvoinen. Ihmettelin tuota jo ennen vaaleja ja eilen se muuttui todeksi. Ylen pitäisi olla puolueeton. Ei päässyt läpi feministipuolueen ehdokkaat, eikä moni muukaan tuon ennusteen mukaan. Pekka Haaviston piti olla ylivoimainen ehdokas Helsingissä. Kuinka kävikään, tuli muuan Jussi Halla-aho ja käveli rauhallisesti ja vakaasti Haaviston yli. Ville Niinistön mukaan vihreiden piti olla vaalien jälkeen maan suurin puolue. Ei tullut paraatimarssia Uralille. Itse en ole Perussuomalaisten kannattaja, mutta vaalien suurimmalle voittajalle pitää antaa silti heidän ansaitsemansa arvo. Ainakaan iltapäivälehdet eivät eilen sitä tehneet ja tässä oli lopputulos.

#anttirinne #sdp #vaalit #vaali2019 #jussihallaaho #persut #perussuomalaiset #gallup #yle #vihreät #pekkahaavisto #eduskuntaehdokas #juhasipilä #keskusta #iltapäivälehdet #kokoomus #petteriorpo #vasemmistoliitto #liandersson #timoharakka