Blogi

12. elo, 2019

Kaupunki muuttuu aina parempaan tai huonompaan suuntaan. Vanhat valokuvat kertovat hyvin muuttuvasta kaupunkikuvasta. Oheinen kuva esittää aikansa katutaidetta. Kuvassa on kalastajien kojuja Matalasalmenkadulla Helsingissä Hernesaarenkadun päässä. Kuva on Helsingin kaupungimuseon kuva-arkistosta. Kuvan on ottanut Iwan Timirasew 1910.

10. elo, 2019

On hienoa, että vanha pysäkki saa uuden elämän. Aivan upea paikka kioskille, kun on sadekatoskin. Myös kalusteet sopivat tuohon paikkaan, vaikka ovat kaukana designin ytimestä. Pysäkit on aikoinaan suunnitellut Stefan Lindfors ja ne maksoivat kaupungille vain 130000. On kuitenkin hyvä, ettei niitä ole rullattu alas, vaan ne ovat saaneet uutta yritystoimintaa runkonsa ympärille. Elävä Stadi on aina parempi vaihtoehto.

#stadi #kamppi #hesa #stadi #stefanlindfors #design #muotoilu #kiska #kioski #ysitys #yritystoiminta #elävästadi #runko 

9. elo, 2019

Eilen saatiin taas yksi ilmastonmuutosraportti lisää. Ei taida mennä nykyisin päivääkään, ettei saataisi lisää uutisia ilmastonmuutoksesta. Tällä kertaa julkaistiin ilmastopaneeli IPCC raportti. Aika kevyttä kauraa se tuntui olevan. Metsää ei saa hakata ja ympäristöministeri Krista Mikkonen sanoi, että me syödään aivan liikaa lihaa. Mitä jos me kaikki oltaisiin vegaaneja? Kuoltasiinko me sitten kasvihuonepäästöihin? Tämä taitaa olla tulevien vuosien trendi. Ilmastouskovaiset huutavat ilmastomuutoshoosiannaa yhdessä kuorossa.

Miksi meidän Kiinan ja Intiantuonti sitten kasvaa? Miksi ostamme tavaraa maista, jotka eivät välitä ilmastoasioista? Miksi pakkausmateriaalien määrä kasvaa? Onko ilmastoasioilla mitään väliä, jos syntyvyys kasvaa rähjähdysmäisesti kehittyvissä maissa? Väkeä tulee lisää kuin meren mutaa, mutta Teppo Taavitsaisen pitää luopua työpaikastaan ja siirtyä syömään rekalla kaukomaista tuotettua vegaaniruokaa. Perhe lähti jo lätkimään, mutta onneksi maailma pelastuu. Pitäisikö tehtaat lopettaa pienissä kaupungeissa Suomessa, jotta kaikki muuttaisivat Helsingin Viikkiin chillailemaan ja syömään tofua. Ei tuoteta mitään, eikä tehdä työtä. Eletään vaan vastikkeettomalla sosiaaliturvalla ja kasvatetaan piristekasveja suihkun nurkassa.  Pössytellään ja tanssitaan hurmiossa reggaetä ja nautitaan siitä, että vihdoinkin maailma pelastuu. Muistellaan miten se Ylivainio sen aallon tekikään. Samaan aikaan pikaruokapaikkojen annetaan tuottaa joka tunti pillejä, pakkauksia ja kahvimukeja miljardeja päivässä. Mikromuovit hajoaa merissä. Suurin osa niistä kertakäyttömuoveista on metsissä, kaduilla ja meressä. Pelkästään Britannian McDonalds tuottaa 180 miljoonaa muovipilliä päivässä. Kansanedustajat ajaa taksilla Stockan herkkuun ja Finnairilla pelaamaan jalkapalloa muiden maiden kansanedustajien kanssa. Lehdet kirjoittavat ja ihannoivat suuria risteilijöitä ja suuria rock-konsertteja. Samaan aikaa pieni hiiri miettii, että ovatko kaikki tulleet hulluksi. Pitäisi erottaa juusto ja rotanmyrkky toisistaan!

#ilmastomuutos #vihreät #kristamikkonen #suljetaantehtaat #työpaikat #chillailu #chillaillaan #virkistyskasvi #vastikketonsosiaaliturva #jalkapallo #finnair #stockmann #stokkanherkku #taksi #kansanedustajantaksimatka #pikaruokapaikat #mcdonalds #britannia #miromuovi #muovi ilmastomuutoshoosianna #hiiri #rotanmyrkky #reggae #kahvimuki #muovinenkahvimuki #kertakäyttömuki #kertakäyttömuovimuki

8. elo, 2019

Viipuri oli karjalaisten kauppapaikka jo 900-luvulta lähtien. Olisin halunnut käydä aikoinaan Viipurissa, kun se oli vielä suomalaisten toiseksi suurin kaupunki.Viipuria sanottiin myös Suomen kansainvälisemmäksi kaupungiksi.

Olisin halunnut käydä Viipurin torilla syömässä Viipurin rinkeleitä. Siellä oli aikoinaan hieno leipomokulttuuri. Olisin halunnut käydä Aallon suunnittelemassa kirjastossa ja ihailla kirjaston edessä olevaa Mäntysen patsasta. Tietysti illan olisin viettänyt ravintola Lehtovaarassa, syöden heidän nimikkoannostaan ja jälkiruuaksi olisin ottanut inkivääri jäähdykettä. Päivällä olisin ostanut paperipussillisen irtokarkkia paikallisista siirtomaaliikkeistä. Makeisten kanssa olisin mennyt katsomaan onkivia kaupunkilaisia ja minkälaisia ahvenenköriläitä he vetivätkään rannasta. Sukelta olisin ostanut Karhu-uistimia ja siimaa. Viipurin taidemuseossa olisin käynyt katsomassa kansainvälistä taidetta. Illan hämärtyessä olisin mennyt romanttiselle iltakävelylle Montrepos puistoon. Olisin tehnyt myös pidempiä retkiä Terijoen hiekkarannoille. Kuljeskinut pitkin pitkää vesirajaa ja katsonut iäisyyteen.

En ole koskaan käynyt Viipurissa. En oikein tiedä pitäisikö. Voisi tulla turhan paha mieli. En tiedä mitään muuta maata jolta olisi viety maan toiseksi suurin kaupunki ikuisiksi ajoiksi. Älkää unohtako sitä koskaan.

Kuva: Pietinen

#viipuri #viipurinsokerileipomo #viipurinleipomo #lehtovaara #ravintolalehtovaara #karhu #suke #siima #montrepos #viipurinkirjasto #kirjastoviipuri #aallonkirjasto #aaltokirjasto #rinkeli #ahven #onkiminen #terijoki #terijoenhiekkaranta #viipurintaidemuseo #karjalaiset #karjalaistenkauppapaikka #siirtomaaliike #paperipussi #karhuuistin  #suojeluskuntalaistenurheiluliike #mäntynen #mäntysenpatsas #iltakävely #romanttinen #kalastus #kalastusvälineliike #kana #kanahäkki #klubi #tupakka #tupakkamainos

 

7. elo, 2019

Hallituksen tie on vasta alkutaipaleella, mutta pahaa sakkausta on havaittaviossa hallituksen poskivalsissa.Ei olisi mikää ihme, jos hallitus ei eläisi edes jouluun asti. Vastaatuloja pitäisi tehdä puolin ja toisin. 

Ympäristövaliokunnan puheenjohta Hannu Hoskonen tykittää täyslaidallisen hallituskumppaneiden niskaan Iltasanomissa. Hänen mielestä ympäristöpolitiikka on karmeinta populismia mitä hän on nähnyt. Jopa lapsetkin on otettu pelotteluun mukaan. Hänen mielestään puuta pitää käyttää enemmän ja se luo elintasoa ja työpaikkoja. Hänen mielestään puunkäytöä yritetään estää metsien rauhoituksilla ja hakkuurajoituksilla. Hoskosen mielestä Keskustalaiset ovat närkästyneitä siitä, että ympäristöministeri Krista Mikkonen sanoi ettei puuta riitä kaikkiin sellutehdashankkeisiin. Hoskosen mielestä kovan luokan aktivisteja löytyy vihreistä, vasemmistoliitosta ja pieni joukko demareistakin. Hoskosen mielestä on väärin, että hallitusohjelman mukaan puun käyttöä pitäisi lisätä rakentamisessa, mutta puuta ei saisi hakata.

Hyvin ei mene Antii Rinteelläkään. Poliiitiset toimittajat kirjoittavat siitä miten Antti Rinne on kovistellut uutta komentajaa Timo Kiveä. Rinteen mukaan uuden komentajan on ymmärrettävä paikkansa ja asemansa. Komentajaa ripitetään vaikka pesti on juuri alkanut. Ehkä Rinne yrittää tällä siirtää keskustelua vappusatasesta pois. Vappusatanenhan on kuin valaskala, joka käy läpi sosialismin ja muuttuu läpinäkyväksi sardiiniksi. Myös hoitajamitoitus ei ole toeutunut vaikka ennen valleja asian piti olla vain kirjaamisasia lakiin.  Vaikka Petteri Orpo oli tässä asiassa aivan oikeassa ennen vaaleja, niin ei oppositiossa olo ole Kokoomuksellle helppoa. Peli ei oikein Kokkareilla kulje ja Perussuomalaisten oppositiopolitiikka sujuu taas mallikkasti. Kannatus kasvaa Gallupeissa Persuilla koko ajan ja muutkin asiat kuin maahanmuuttoasiat kiinnostavat Persuja. Arja Juvonen vaati äskettäin kenttäsairaalaa Kangasalan Attendon Herttuattaren hoivakodin laiminlyöntien vuoksi. Taas on vanhuksia laiminlyöty, vaikka asian piti muuttua heti uuden hallituksen aikana. Pääministeri Antti Rinteen suu taitaa käydä kokoajan enemmän kuin pää ja sydän tekevät.

Kohta siis alkaa hallituksen posket ja otsa punoittamaan kuin pihlajanmarjapuu.

##pihlaja #pihlajapuu #attendo #attendoherttuatar #hoitajat #hoitajamitoitus #vappusatanen #petteriorpo #kokoomus #kokkarit #demarit #hallitus #anttirinne #ripitys #timokivi #kannatus #muutasiat #maahanmuutto #persut #perussuomalaiset #keskusta #vihreät #arjajuvonen  #oppositiopolitiikka #ympäristöministeri #kristamikkonen #ympäristöministerikristamikkonen #kangasala #keskusta #hannuhoskonen #hallitus #hallituksenposkivalssi #iltasanomat #ilmastomuutos #ilmastomuutospopulismi #vihreät #vasemmistoaktivistit #aktivistit #kenttäsairaala #pääministerianttirinne #vasemmistoliitto #sosialismi #valaskala #sardiini #hoivakoti #läpinäkyvä