Blogi

6. joulu, 2018

Eilen tuli käytyä keskuskirjasto "Oodin" avajaisissa. Paikkahan oli upea ja tietysti sillä satsauksella pitää jotain vaatia. Tilat olivat hienot ja selkeät. Ainoa mikä kiinniti huomiota oli himmennetyt ikkunat. En tiedä minkä takia, sillä ylhäältähän olisi ollut hienoa kuvata Helsingin silhuettia. Jos himmennykset oli tehty kesän kuumuuden takia, niin ok. Nyt piti ikkunaruuduista hakea kuvausaukkoja. Paikalla oli väkeä todella runsaasti ja ei tarvitse olla suuri ennustaja, jos sanoo että tänään on Oodin edessä suuremoi jono kuin Amos Rexin. Oodista tulee varmasti oiva koko kansan kohtauspaikka.

Paikassa oli myös runsaasti uudenlaisia työtiloja, missä ihmiset voivat tehdä erilaisia asioita. Uudenlaista kirjastokultturia, kunhan ei vaan kirjat unohtuisi. 

Paikalla oli myös rouva Jenni Haukio kertomassa runoudesta. Hän oli kyllä todella tyylikäs ja kaiken lisäksi hyvin kansanomainen ja valloittava. 

#jennihaukio #oodi #runous #lyriikka #tyylikäs #keskuskirjasto #kirja #kirjasto 

5. joulu, 2018

Eilen tuli komea kasa Jussi Muukkosen lohiperhoja keräilyseuralle. Pitää sanoa, että oli laadukasta tavaraa. Sen näköistä tavaraa, että pitäisi kyllä rulla soida ja pitkään. Kutkuttavan makeita värisävyjä. Noita on pakko ostaa seuraavasta seuran tarjoushuutokaupasta. Noilla voi saada täläinen huonompikin lohimies, kuten meikäläinen lohen Tenojoesta.

#lohi #jussimuukkonen #teno #tenojoki #atlanninlohi #atlanticsalmon #keräilyseura #vanhaonki #huutokauppa #tarjoushuutokauppa #kela #rulla #urheilukalastus #kalastus #fishing #salmonfly #salmonflies #lohiperho #perhonsidonta

 

4. joulu, 2018

Nää Rut Brykin taidekeramiikka työt on vaan niin kovia. Ne kyllä iskee meikäläiseen kunnolla kipinää. En omista vielä yhtään hänen työtään, mutta ehkäpä tulevaisuudessa. Onneksi niitä on esillä aika monessa museossa Helsingissä ja Espoossa. Olen huomannut, että ulkomaillakin digataan hänen töitään. Ne ovat täynnä pieniä suuria oivalluksia. Samalla ne ovat hyvin moderneita töitä ja hyvin ajattomia. Positiivisuus oikein huokuu niistä. Kaiken lisäksi niissä on sairaan hyvä värimaailma Hänestä tehtyä kirjaa luetteluani tiesin, että pidän monista samoista taiteilijoista, mistä hänkin eläessään piti. Koitan saada kuvattua kaikki hänen vastaan tulevat työt. Niitä alkaa olla jo mukava joukkio, mutta työ on vielä kesken. Mitä kaikkea varastojen uumenista löytyykään tulevina vuosina, siinäpä arvoitus.

#rutbryk #taidekeramiikka #keramiikka #helsinki #espoo #positiivisuus #arvoitus #museo #arabia

3. joulu, 2018

Tämän viikon katutaide tulee Bordeaux Ranska.

Kuva: Patrice Calatayu.

#katutaide #ranska #bordeaux

3. joulu, 2018

Eilen oli kolmannen lapsenlapsen ristiäiset. Kaunis tilaisuus Nuuksion kirkossa. Oli mukava katsoa, kun lapset leikkivät sulassa sovussa ikäeroista huolimatta. Otin aika monta kuvaa ja niska oli sitten illalla kunnon tiltissä. Onneksi kuvat onnistuivat hyvin, koska paikassa oli oikein hyvät valot.

#ristiäsiet #ikäero #lapset #kaunis #valokuva #muuksio