Blogi

6. huhti, 2021

Yöllä on mukava valokuvata ja kokeilla kaikkia juttuja. Kohta pitäisi mennä ulos kuvaamaan, mutta nyt en ole yhtään varma asiasta. Nyt pyryttää lunta ja päivän aikana se voi muutua vesisateeksi. Ulos pitäisi kuitenkin päästä, joten taidan uhmata rohkeasti säätä. Onneksi tänään on sentään jo tiistai ja kohta jälleen viikonloppu.

#tänään #tiistai #viikonlppu #valokuvaus #pyryttää #lunta #yö #kokeilu #ulkokuvaus #rohkeasti #sää

4. huhti, 2021

Tänään pitäisi olla aurinkoa etelässä. Piti olla tänään sisällä,mutta ehkä silti tulee lähdettyä ulos valokuvaamaan. Huomenna onkin sitten jo sateinen päivä. Olisi kyllä tekemistä, mutta ehkä sen voi siirtää huomiselle. Pääsiäinen on kyllä ihan huippu loma muuten ja se lopullisesti lopettaa pitkän talven.

#aurinko #valokuvaaminen #sää #pääsiäinen

2. huhti, 2021

Ulkonaliikkumisrajoitukset ovat nyt hallitukselta naftaliinissa. Ne kaatuivat  eduskunnan perustlakivaliokunnassa lain huonoon valmisteluun. Tämä taas todisti sen, että asiat ei parane vaikka avustajien määrää kuinka kasvatettaisiin. Vain byrokratia ja velan määrä kasvavat. Ihmiset olisivat kyllä hyväksyneet ulkonaliikkumisrajoitukset, mutta ei niin kuin hallitus niitä halusi. Oikeudenmukaisuudesta ei ollut tietoakaan hallituksen esityksessä. Yrittäjiä ja eri kansalaisryhmä kohdeltiin hyvin eri tavoilla, mikä ei sopinut mitenkään  kansan oikeustajuun.

Hallituksen sädekehä alkaa pikkuhiljaa himmetä. Eilisessä Ylen gallupissa pääoppositiopuolueet Perussuomalaiset ja Kokoomus olivat kärjessä. Se varmasti antaa ajattelemisen aihetta pääsiäisen aikaan eri puolueissa. Saattaa olla, ettei halitus selviä tuosta pelkillä pääsiäismunilla. Paljon soraääniä on nyt kuulunut jopa hallituspuolueiden omista riveistä.

#hallitus #ulkonaliikkumisrajoitukset #eduskunta #perustuslakivaliokunta #velka #byrokratia #avustajienmäärä #sädekehä #yrittäjät #kansalaisryhmä #yle #ylegallup #pääsiäinen #pääsiäismuna #ajattelemisenaihetta #soraääniä #naftaliini #velanmäärä #kansanoikeustaju #pääoppositiopuolueet #hallituspuolueidenrivit #soraääniä

1. huhti, 2021
Tuhoeläinten määrä on jatkanut voimakasta kasvua Espoossa. Museokuoriaisten, pikkuturkiskuoriaisten ja rohmukuoriaisten määrä on ollut räjähdysmäisessä kasvussa kevään aikana.
 
Moni herää siihen, kun kuoriaiset nakertavat pimeässä leukaa tai silmäkulmia. Monet taloyhtiöiden asukkaat eivät ole nukkuneet moneen päivään ongelman takia. Syynä ilmiöön pidetään lisääntynytttä käsienpesua, joka estää kuoriaisisa kotiutumasta taloyhtiöiden viemäriverkostoihin.
Asiasta kärsiviä asukkaita pyydetään ottamaan yhteyttä Espoon virastotalon tuhohyönteisosastoon.
31. maalis, 2021

Tein tuossa äsken ensimmäisen kuntavaalien vaalikoneen. En tiedä miten se meni, mutta uskon siihen ainakin enemmän, kun viime viikon Helsinkiä koskeva gallup. Nimittäin jotenkin tuntui, että siinä olisi joku pahasti pielessä. Vaalit sen sitten näyttävät olenko minä vai kyseinen gallup väärässä. Tutkimus oli Uuden Suomen Taloustutkimus OY:lla tekemä.

Tutkimuksen mukaan Kokoomus olisi suurin Helsingissä ja sitten tulivat Vihreät. Tuon gallupin mukaan Perussuomalaiset olisvat vasta viidentenä. Vihreillä olisi gallupin mukaan Helsingissä kannatusta kaksi kertaa enemmän kuin Perussuomalaisilla. Jopa Vasemmistoliitolla olisi 3,1% suurempi kannatus. Vihreiden kannatus on aika suuri 23,1, kun se valtakunnallisesti on ollut viimeaikoina alle 10% puolue. 

Aivan samaa vääristymää oli ennen eduskuntavaaleja. Tälläkin kertaa voi mennä aika pahasti rotkoon tämä ennustus . On aika ikävää, jos asiasta ei puhuta lehdistössä vaalien jälkeen, vaikka erot eivät mahdu mitenkään virhemarginaaliin. Onneksi itse en äänestä Helsingissä. Nimittäin en löytäisi Helsingin pormestariehdokkaista yhtäkään minulle mieluisaa ehdokasta. Kaikki haluavat olla suuria pormestareita, mutta harva heistä välittää oikeasti stadista ja sen historiasta.

#kuntavaalit #uusisuomi #perussuomalaiset #vihreät #vasemmistoliitto #stadi #valtakunnalliseti #eduskuntavaalit #vääristymä #virhemarginaali #vaalikone #gallup #valtakunnaliseti #rotko #ennustus #pormestariehdokas #taloustutkimusoy #historia