Blogi

26. loka, 2020

Espoolaistaustainen Matilda Castren on sijoittunut jaetulle kahdeksannelle sijalle Yhdysvaltain Georgiassa jäjerjestetysssä LPGA-kiertuun golfturnauksessa. Muutenkin on hänellä tänä vuonna kentällä kulkenut hyvin. Hänestäkö uusin suomalainen naistähti urheilussa. Kisa toi hänelle mukavasti tienestiä eli 28273 dollaria. Pitää muistaa, että hänellä on vasta ensimmäinen LPGA-kausi meneillään. Kaikista tärkeintä nyt on varmasti päästä mukaan suuriin kilpailuihin, sillä hän on tällä kiertueella vasta toinen suomalainen naispelaaja Minea Blomqvist-Kakon lisäksi. Paljon onnea Castrenille hienosta golfmenstyksestä.

#matildacastren #espoolaistaustainen #golf #golfturnaus #lpga #lpgakiertue #dollareita #naistähti #naistähtiurheilussa #naispelaaja #suuretkilpailut #menestys #paljononnea #mineablomqvistkakko #golfmenestys

23. loka, 2020

Tämä oli huono päivä eurooppalaisille lihatuotteille. Pihvin ei tarvitse olla lihaa. Luultavasti riittää, että se on sen muotoinen. Kasviksia ja soijaa voi siis laittaa makkaroihin, hampurilaisiin ja leikkeisiin. Vaikka päätös oli odotuksien kaltainen, niin silti harmittaa. Myös suomalaisia lihantuottajia varmaan harmittaa. Ei kovin moni euroedustaja aja eurooppalaisten tuotteiden etua. Vedellä turvotettu soijaproteiini varmaankin lisääntyy päätösten mtötä hampurilaisissa ja makkaroissa tämänpäiväsen päätöksen myötä.

#makkara #liha #lihatuote #suomalainen #suomalainentuote #vedelläturvotettu #soijaproteiini #euroedustaja #kasvis #makkara #leike #hampurilainen #tämänpäiväinenpäätös #lihantuottaja

23. loka, 2020

Ulkona ropisee kunnolla, vaikka vielä näytti äsken selkiytyvän. Eilenkin satoi oikein kunnolla. Tein kameran kanssa kierroksen rakennustyömaalle. Onhan se vähän vaikea kuvata, kun toisella kädellä pitelee sateenvarjoa ja toisella kuvaa kameralla. Kuitenkin sitä on pakko saada joukkoon kuvia sateiseltakin ja harmaalta päivältä. Muuten kaikki on turhan siloiteltua tässä pitkänmatkan kuvarepparissa.

Matka jatkui eilen sateessa herttoniemeen. Puntin olivat märät, kun saavuin puvustamoon. Sovitin kulunutta nahkatakkia ja lippalakkia avustajan roolia varten. Vaimon mielestä näytin vanhalta kurpalta. En tiedä, mutta nahkarotsi tuntui oikein mukavalta päällä ja lippiskin oli kerrankin tarpeeksi suuri. 

#kuvareportaasi #kuvareppari #työmaa #kamera #valokuvaus #katukuvaus #sade #puvustamo #nahkatakki #nahkarotsi #harmaa #lippis #lippalakki #avustaja #avustajanrooli #sateenvarjo  #vanhakurppa #matka #herttoniemi #hertsika #harmaapäivä #sadetta

22. loka, 2020

Harvoin sitä on samaa mieltä Perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen kanssa. Mielestäni hän on on kuitenkin aivan oikeassa, kun hän ainoana Suomen edustajana Euroopan parlamentin maataloustoimikunan jäsenenä kannattaa Eric Andieun ehdotusta, joka kieltäisi kasvismakkarat ja kasvispihvit Eu:ssa. Asiaa ovat kommentoineeet myös Kokoomuksen Petri Sarvamaa ja Alexander Stubb, Vihreiden Ville Niinistö, Keskustan Elsi Katainen ja Vasemmistoliiton Silvia Modig. Heille kaikille kävisi, että pihvit, makkarat ja leikkeet saisivat sisältää kasviksia. Heidän mielestään asia on järjetön ja pähkähullu.

Ymmärrän hyvin, että ranskalaisille lihantuottajille asia on tärkeä. Nimittäin Ranskassa arvostetaan vielä laadukasta lihaa. Asian voi todeta, kun liikkuu Pariisin Montmartrella. Siellä on monia upeita vanhoja lihakauppoja, missä liha myydään irtotavarana, eikä onnettomissa muovirasioissa. Heille ei ole sama sisältääkö hampurilainen oikeaa lihaa vai sekoitettua kasvismöttöä. Pitää muistaa, että Suomessakin on suojeltu kalakukko ja karjalanpiirakka. Ei mekään pidettäisi Suomessa siitä, jos ruotsalaiset alkaisivat markkinoida ruotsalaista kasviskalakukkoa. 

Olisi hyvä, jos lihatuotteisiin tuli prosenttimäärä, minkä ylittävät tuotteet saisi käyttää sanoja  makkara ja leike. Se pienentäisi kikkailun määrää lihatuotteissa. Meidän pitää Suomessa suojella meidä omaa ja eurooppalaista lihantuotantoa. Kasvistuote on kasvistuote ja lihatuote on lihatuote. Jos me emme tee mitään lihatuotannon eteen, niin liha katoaa kokonaan tuotteista.

#makkara #liha #kasvishampurilainen #purilainen #hampurilainen #leike #lihantuotanto #eu #lihatuote #kasviskalakukko #karjalanpiirakka #riisipiirakka #teuvohakkarainen #pariisi #montmartre #perinteinenlihakauppa #prosenttimäärä #keskusta #perusssuomalaiset #vasemmistoliitto #kokoomus #petrisarvamaa #steak #pihvi #sausage #makkara #escalope #leike #silviamodig #vihreät #villeniinistö #vasemmistoliitto #kasvistuote #lihakauppa #lihakatoaa #meppi #eumeppi #kasvistuote #kasvis #vihannes

 
What do you want to do ?
New mail
21. loka, 2020

Kävin myös viikonlopun aikana katsastamassa  Bilnäsin ja Åminneforsin kalaporkaat. Vaikka en niistä mitään ymmärrä, niin silti ne näyttivät todella onnistuneilta. Ja mikä parasta näissä kalaportaissa oli hyvin vettä. Pystyrakokalatie on siitä hyvä, että kala voi välillä huilia portaiden välisissä altaissa. Nämä alaportaat avatttiin toukokuussa 2020. Hattu päästä ja kumarrus. Mustionjoki avautui nyt vaelluskaloille ensi kertaa 65 vuoteen. Toivottavasti tämä vesistö aukeaa kalaporatiden osalta joskus kokonaan, sillä silloin kaloilla olisi mahdollisuus nousta aina Karkkilaan asti. Tälle joella on todellakin potentiaalia kymmeniä kilometrejä. Ensimmäiset merilohet ovat jo nousseet kalaportaita pitkit. Onnea hankkeelle.

#kalatie #åminnefors #billnäs #pystyrakokalatie #lohi #merilohi #karkkila #mustionjoki #vettäkalaportaissa #huilia #vaelluskalatt  #lohetnousseet #nousevalohi #kymmeniäkilometrejä #joellapotentiaalia #kutualueet #kalaporras