10. joulu, 2014

25 tapaa viettää viikko Pariisissa (22)

Pariisi on täynnä pieniä ja hyviä ruokapaikkoja. Hintataso keskitason paikoissa suunnilleen sama, kuin Suomessa tai vähän alle. Varsinkin kuumana kesäpäivänä suojassa olevat ruokapaikat kapeilla kujilla ovat normaalipaikkoja viileämpiä. Ruoka on melkein aina hyvää ja moniin paikkoihin haluaa palata. Pikkuisen aikaa pohtimalla löytää yleensä hiukan parempia ja persoonallisempia paikkoja. Yleensä ruokalista on myös käännetty englanniksi. Monissa lounaspaikoissa on suppea ruokalista, minkä melkein ymmärtää vaikkei osaisi ranskaa, kuten minä. Yleensä teemat ovat usein vuosia samat.

Huiipupaikat ovat sitten aivan eri asia. Niissä paikoissa hinnoilla ei ole ylärajaa. Kalliita viinejä ja kuohujuomia löytyy joka lähtöön. Niihin paikkoihin ei haluaisi mennä ihan tavallisilla vaatteilla. Yleensä ne jäävät normaalimatkoilla väliin. Aivan eri asia tietysti niile, jotka tekevät pelkkiä ruokamatkoja. Silloinhan pitää käydä välillä niissä kuuluisissa paikoissa.