26. kesä, 2017

Juhannus

Olipa virkistävä juhannus. Sääkin oli paljon parempi, kun mitä odotti. Taas tuli syötyä liikaa, muttei onneksi ihan ähkyksi. Savuahventa, peuran paistia, herkkusieniä ja raparperipiirakkaa. Raparperipiirakka tehtiin isoäitini kasvattamista raparpereista. Tässä mentiin todellisessa Suomi 100 hengessä. Juhannussiikaa emme saaneet, mutta lauantaina verkossa oli pari iso köllikkää. Pienenmpi oli kilon paikkeilla. Osoitus siitä minkä kokoisia siikoja maamme järvissä olisi, ellei niitä pyydettäisi pois keskenkasvuisina kalapuikkoina pienisilmäisilä verkoilla. Vaapuilla ja jigeilläkin tuli todella hyvin kalaa. Sain jopa kaksi kalaa yhdellä jigillä. Ensin otti ahven jigiin ja sitten hauki. Nyt sain molemmat ylös asti. Kalastus piti lopettaa, ettei perkuu olisi venynyt pikäksi. Lunker Cityn jigit toimivat taas hyvin. Ostin pienempiä jigejä, kun isompia ei ollut. Ahvenet ja hauet lymyilivät pienten ruohotupsujen välissä. Välillä tuntui, että joka heitolla oli kala kiinni.

Kävimme myös pistäytymässä Meri-Teijossa. Olipa mielenkiintoinen paikka. Kaikki virkeät ruukit ovat mielenkiintoisia kulttuuripaikkoja. Vanhoja rakennuksia, panimoita, alpakkoja ja vanhoja veneitä. Kyllä Suomi on todella upea kesällä, on melkein rikollista jos täältä lähtee silloin pois. Rakastan mutkittelevia sivuteitä. Kesä maistuu nyt todella hyvältä.