9. heinä, 2013

Fileerauspöytä

Viimeisestä päivityksestä ruokablogissa on vierähtänyt liikaa aikaa. Tästä olen nöyrimmäisen pahoillani. Aika on tahtonut olla kortilla. Ei tuo käytettävissä aika ole nytkään lisääntynyt, mutta omatunto kolkuttaa sen verran, että parannusta on yritettävä.

 

Sain vaimoltani joululahjaksi fileerauspöydän. Tämä on mainio apuväline minulle. Olen liian monta kertaa perannut kaloja kivien päällä ja selkä on ollut sen jälkeen kovasti kippuralla. Nyt fileointi sujuu paremmin, kun työskentelytaso on oikealla korkeudella. Pöytä on suhteellisen helppo laittaa kasaan ja kuljettaa ainakin osalle kalamatkoista mukaan. Leveydestä se mahtuu juuri poikittain autoomme.

 

Pöytä on muuten oikein toimiva, mutta yksi puute siinä on. Vedelle on tehty ura. Kuitenkin tämä ura vaikeuttaa veitsen käyttöä, jos veistä vetää pöydän pintaa pitkin, niin että veitsen kahva on pöydän ulkopuolella. Muuten pöytä on näppärän kokoinen ainakin minun fileointiin. Pöytää myy OPM ja se maksaa jotain 99,- tai sinnepäin.

 

Ostin vähän aikaan aikaa sitten Swibo Wengerin edullisen fileerausveitsen. Hinta oli 19,-. Mielestäni veitsi on kevyt ja soveltuu todella hyvin ainakin pienempien kalojen (minun kalojen) fileeraukseen.