25. syys, 2013

Muikut

Muikkuja on tullut syötyä viime vuosien aikana aika hintsusti. Nuorempana ei kulunut montakaan viikkoa, etten olisi syönyt niitä. Välillä Savossa meni muutamia viikkoja pelkästään savumuikkuja syöden. Kuitenkaan sitä ei aina haluaisi paistaa muikkuja. Niinpä muikkujen syönti on jäänyt vähiin.

 

Nyt kuitenkin muikku on saanut uuden nosteen meidän perheessä. Syynä on Opa Muurikka sähkösavustin. Kuinka helppoa onkaan tehdä muikkuja. Tässä helppoa helpompi ohje.

 

1. Kävele Reitin kalakauppaan Hakaniemen hallissa. Pyydä kilo perattuja muikkuja.

 

2. Mene kotiin ja suolaan muikut hienolla suolalla sisältä ja molemmilta puolilta.

 

3. Laita pellin päälle hienoja muruja. Lisää pellin päälle myös kaksi sokeria. Pane töpseli seinään ja odota 20-25 min. Maukkaat savustetut muikut ovat valmiita. Ota jääkaapista kylmää maitoa ja olutta. Syö sormin. Avot!