6. tammi, 2014

Graavilohi

500 g  - 700 g lohta

1- 2 rkl karkeata merisuolaa

1 1/2 rkl sokeria

1 1/2 tl valkopippuria

Tilliä

1) Poista ruodot lohesta ruotopihdeillä.

2)  Sekoita mausteet ja  hiero ne kalan lihapuolelle. Ripottele pintaan tilliä.

3) Laita kala voipaperiin ja siirrä paketti vuorokaudeksi jääkaappiin.

4) Avaa paketti ja poista kalan pinnalta liiat suolat pois.

Joskus ei ole aikaa pitää kalaa vuorokautta suolautumassa. Silloin, kun esim. lohijoesta saadaan titti (2-3 kg lohi), suolataan se nopeasti ja tarjoillaan voin ja puikulaperunoiden kanssa. Juomaksi kupliva kivennäisvesi tai kylmä maito. Ai, ai, onko parempaa ruokaa olemassa?