20. tammi, 2014

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on parhaimpia kotimaisia ruokia. Lisäksi sen tekeminen on helppoa. Aikaa kuitenkin ruuan tekeminen vaatii. Melkein sietämätöntä on se, kun ensimmäiset hyvät tuoksut alkavat kiemurrella nenään. Tajuaa, että on vielä paljon odoteltavaa.

Karjalanpaistia syödessä tule mieleen kaikkia hyviä muistoja lapsuudesta. Sen kullankeltainen liemi. Usein toisena päivänä liemi on parempaa. Pitkä hautuminen tekee lihasta pehmeää ja mureaa. Ruoka on parhaimmillaan kylmänä talvipäivänä.

 

6 annosta

700 g valmiiksi paloiteltua karjalanpaistilihaa

2 sipulia

1 porkkana

2 laakerinlehteä

6 maustepippuria

2 - 3 tl suolaa

kiehuvaa vettä

OHJEET

Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pese, kuori ja leikkaa porkkana paloiksi. Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. Laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua 2–3 tuntia.